rudar prijedor-jedinstvo-juniori (1)Kada je u 35. minuti susreta juniora Rudar-Prijedora i Jedinstva iz Bihaća, zbog igranja rukom van šesnaesterca, isključen golman gostiju Puškar, činilo se da će domaćima biti olakšan put do pobjede.

Dva minuta kasnije mladi prvotimac Prijedorčana Ajdin Redžić, koji je dan prije debitovao i za prvi tim u prvenstvenom susretu sa Krupom, doveo je domaće u vođstvo nakon dodavanja Miličevića i mnogi su vjerovali da je to samo početak golijade.

Međutim, tako nisu mislili juniori Jedinstva iz Bihaća.

Odličnom igrom početkom drugog poluvremena, kada se činilo da gosti imaju igrača više, a ne obrnuto, stigli su do izjednačenja.

Igrala se 55. minuta kada je Junuzović krenuo u kontranapad. Pokušali su odbrambeni igrači da ga sustignu i sruše ali „korpulentni“ junior Jedinstva je „ostao na nogama“ i odlično uposlio usamljenog Đuga kojem nije bilo teško da savlada Dragića za izjednačenje na 1:1.

rudar prijedor-jedinstvo-juniori (2)U narednih 35 minuta prisutni gledaoci na stadionu u Ljubiji vidjeli su „jalove“ napade domaćih koji su igrali sa tri napadača, pokušaje iz kontranapada gostiju, ali i njihovo nepotrebno „valjanje“ po terenu kako bi uštedili vrijeme.

Zbog čestih „povreda“ i mnogo izmjena, sudija Panić je sasvim opravdano meč produžio za pet minuta, što je bilo dovoljno mladim „rudarima sa Sane“ da stignu do pobjede.

Igrala se treća minuta nadoknade kada se u velikoj gužvi pred golom Jedinstva najbolje snašao Stefan Mikić i iz blizine zakucao loptu pod prečku gola gostiju za veliku radost juniora Rudar-Prijedora i prva tri boda na početku prvenstva Omladinske lige BiH „Zapad“.

Tako su otac i sin, Borislav i Stefan Mikić, za manje od 24 časa, odlučili utakmice zeleno-crnih, jedan u seniorskoj a drugi u juniorskoj konkurenciji.

Omladinska liga BiH Zapad

Rudar-Prijedor: Jedinstvo 2:1 (1:0)

Stadion u Ljubiji
Sudija: Bojan Panić-Prijedor
Strijelci: Redžić u 38. i Mikić u 90. za Rudar-Prijedor a Đug u 55. minuti za Jedinstvo

Rudar-Prijedor
Dragić, Palić(od 62. Granatić), Redžić, Torbica(od 80. Vukadinović), Zolak(od 70. Mikić), Kovljen, Kovačević, Miličević, Milinković Gavranović(od 74. Stojić), Mrkić
Trener-Zoran Bujić

Jedinstvo
Puškar, Dervišević(od 64. Alijagić), Zejnić(od 36. Begić), Mujagić, Đug, Biščević, Pjanić(od 82. Omanović D.), Mušeta(od 52. Kečalović), Omanović T.(od 83. Mešić), Samardžić, Junuzović
Trener: Enes Okanović

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić
rudar prijedor-jedinstvo-juniori (3) rudar prijedor-jedinstvo-juniori (4) rudar prijedor-jedinstvo-juniori (5) rudar prijedor-jedinstvo-juniori (6) rudar prijedor-jedinstvo-juniori (7)