Ubjedljiv trijumf ostvario je Rudar-Prijedor u generalnoj probi na Gradskom stadionu uoči proljećnih borbi za bodove u prvenstvu Prve lige Republike Srpske, u koje ulaze kao drugoplasirani, iza lidera banjalučkog Borca.

Savladali su sa 3:0 Slobodu iz Mrkonjić Grada.

Mrežu fostiju koju sada čuva Nemanja Petrović, koji je ponikao među „rudarima sa Sane“ i prošao sve kluspke selekcije, načeo je kapiten Rastko Rokvić.

Imali su domaći još prilika, ali su novi pogoci uslijedili tek u finišu i to kada su se na terenu našli nekadašnji igrači drugoligaša Omarske.

Prvo je njihov prošlosezonski golgeter, a jesenas prvi strijelac Prijedorčana Ognjen Jaćimović pogodio cilj, da bi zatim Vedran Panić, u prvom dijelu ove sezone najubojitiji u redovima Omarščana sjajno prošao po desnoj strani i bio asistent Srđanu Malinoviću za konačan ishod.

– Dobro je što smo napravili „generalku“ za utakmicu protiv Zvijezde 09 koja nam je prvi rival ovog proljeća u zvaničnim nastupima. Raduje nas što četvrtu utakmicu zaredom nismo pimili gol. Nadamo se da je ovo dobra uvertira za sam početak prvenstva i da možemo da ponovimo ovakvu igru u odmjeravanju snaga sa ekipom iz Etno sela Stanišić. Ohrabruje i povratak Jaćimovića, koji je, poslije povrede, u drugom susretu u pripremnom periodu postigao gol i u većem obimu ćemo na njega sada moći računati. Drago mi je što su svi momci disciplinovano i odgovorno odigrali po vrlo teškom terenu, uz vjetar, a nadam se da će nas te odlike krasiti i dalje u prvenstvu. Težimo da igramo „do noge“ da osvajamo dio po dio terena postepeno i da dođemo do same završnice, a očekujem da ćemo i u budućnosti tako igrati i i dalje biti efikasni – rekao je šef stručnog štaba Zlatko Jelisavac.

Bila je to sedma kontrolna utakmica Rudar-Prijedora i peta uzastopna pobjeda.

Prije Mrkonjićana, savladani su još u susjednoj Hrvatskoj, drugi tim drugoligaša Gorice (Velika Gorica) sa 2:1, trećeligaš Vrbovec (3:0) i drugoligaši Srpske u Banjaluci Željezničar Sport Team i u Kozarskoj Dubici Borac identičnim rezultatom 2:0.

Sa „Željom“, takođe na gostovanju, je ostvaren remi (2:2), a dva poraza doživljena su u Krupi na Vrbasu, od premijerligaša BiH domaće Krupe (0:4) i banjalučkog drugoligaša BSK-a rezultatom 0:2.

Malinović, pojačanju iz Krupe, protiv Slobode je postigao treći gol u pripremnom periodu, kao i Rokvić, dok su, uz pomenutog Jaćimovića, mrežu rivala pogodili još: Haris Harambašić, Stefan Gavranović, Draško Lolić, Ervin Ćatić, Amar Paunović, Milan Šakić i Vladan Reljić, koji nije ostao u klubu.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com