Sanja Milojica, 21-godišnja članica Stonoteniskog kluba Prijedor, drugoplasirana sportistkinja grada na Sani za proteklu 2016.godinu, ostvarila je veliki uspjeh osvajanjem drugog mjesta na seniorskom prvenstvu Bosne i Hercegovine, održanom u Jablanici.

Ujedno, mlada Prijedorčanka iz naselja Tukovi ostala je drugoplasirana na rang-listi najboljih bh.igračica.

-Imala sam dva puta prednost u setovima od 2:1 i 3:2, a na kraju sam poražena u finalu u borbi za zlatnu medalju rezultatom 3:4 od nove-stare šampionke Emine Hadžiahmetović iz sarajevskog Spina 2012. U pitanju su bile nijanse, ali i veće iskustvo rivalke, koja nije izgubila nijedan set prije našeg meča. S druge strane, u polufinalu sam imala težak duel protiv Fočanke Snežane Marković, koja takođe igra za Spin 2012, i dobila sam ga sa 4:3 – rekla je Milojica.

Tako je osigurala mjesto u reprezentaciji seniorki, koju 15. i 16.aprila u Ilijašu očekuje drugi krug kvalifikacija, kako bi se odlučilo da li će ženska selekcija igrati u „B“ ili „C“ grupi Evropskog prvenstva, septembra mjeseca u Luksemburgu.

Naime, u konkurenciji Izraela, Danske i Norveške, pokušaće da bude prva, jer samo najbolja reprezentacija će se naći u jačoj grupi, a preostale tri u slabijoj.

-Milojica je bila nadomak pobjede, ali svakako da je i na ovaj način potvrdila svoju vrijednost. Još dva-tri jača treninga da je imala, moguće je da bi bila i prva. Izvjesno je da će nastupiti i na Svjetskom prvenstvu, koje će se od 29.maja do 5.juna održati u njemačkom gradu Dizeldorfu – rekao je prvi čovjek kluba iz grada na Sani Slavko Antonić, koji će biti vođa puta i na planetarnom šampionatu učestvovati na kongresu Svjetske stonoteniske federacije (ITTF).

Daniela Timarac je podijelila plasman od petog do osmog mjesta, a najmlađa predstavnica prijedorskog kolektiva Marija Gnjatić bila je u u krugu stonoteniserki od devete do 12.pozicije.

Malo je nedostajalo da u borbi mješovitih parova, sa Nikolom Mihailovićem iz STK Banjaluka, stigne do medalje.

U kadetskoj kategoriji Gnjatićevu i njenog trenera Gorana Unčanina od 8. do 12.marta očekuje novi izazov na Otvorenom prvenstvu Italije u Lignanu.

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – STK Prijedor/Sanja Milojica