U saradnji sa pripadnicima Centra javne bezbjednosti Prijedor, policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske su jutros na području Novog Grada uhapsili lice D.I. (1975.).

Tom prilikom izvršen je pretres na jednoj lokaciji u Novom Gradu.

-Za lice D.I. postoji osnov sumnje da je kao pripadnik organizovane kriminalne grupe učestvovalo u izvršenju krivičnog djela „Razbojništvo“ na štetu lica S.Đ. – navodi se u saopštenju MUP-a RS.

Pomenuto lice je 6. aprila 2016. godine presreteno na magistralnom putu Prnjavor-Derventa i tom prilikom mu je oteto putničko motorno vozilo BMW X6.

-Lice D.I. se takođe dovodi u vezu sa izvršenjem više krivičnih djela na području Republike Srpske i inostranstva – navedeno je u saopštenju.

Uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, uhapšeno lice će u toku dana biti predato u nadležnost Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminaliteta Tužilaštva Republike Srpske.

Inače, vrijednost vozila BMW X6 koje je ukradeno uz prijetnju oružjem pa pronađeno nekoliko dana kasnije, bila je procijenjena na oko 100.000 eura.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – ilustracija