blanik kup 2014-pobjednici (1)Svečanim proglašenjem pobjednika na prijedorskom aerodromu “Urije” sinoć je završen Deveti blanik kup “Prijedor 2014”, koji je okupio 30 jedriličara iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Poljske i BiH.

U ukupnom plasmanu, kao i u prvenstvu BiH, prvo i treće mjesto zauzele su ekipe iz Bihaća, a drugo iz Prijedora, dok su u prvenstvu Republike Srpske prva tri mjesta osvojile ekipe Prijedor 2, Prijedor 1 i “Nebeske vidre”.

U pojedinačnoj konkurenciji prvenstva BiH prvo mjesto osvojio je Ibrahim Topić iz Aero kluba /AK/ “Bihać”, drugo Ahmed Bulbul iz AK “Sarajevo”, a treće Rajko Kotur iz AK “Prijedor”.

U pojedinačnoj konkurenciji prvenstva Republike Srpske prvo i drugo mjesto pripalo je Rajku Koturu odnosno LJubiši Aramandi iz kluba domaćina, a treće Mirku Milakoviću iz AK “Banjaluka”.

blanik kup 2014-pobjednici (2)Cilj takmičenja je jedrilicom “blanik L23” sletjeti što bliže zamišljenoj liniji, a svako zaustavljanje prije ili poslije te linije nosi kaznene poene. Pobjednik je onaj pilot koji dobije najmanje kaznenih bodova, a idealno je da postigne nulu.

Ministarstva uprave i lokalne samouprave i porodice, omladine i sporta Republike Srpske ovogodišnji kup finansirala su sa po 3.000 KM, grad Prijedor sa 2.000 KM, a u finansiranju su učestvovali brojni sponzori i donatori.

SRNA