Prvom okupljanju ekipe regionalnog ligaša Republike Srpske, OFK Brda, treneru Amiru Kaltaku javila su se i četvorica novajlija.

Ponovo se aktivirao bivši igrač Sanel Kljajić, a pridošlice su još golman Nedim Musić (OFK Berek 1975, Prijedor), Denis Mujadžić (FSA Prijedor) i Almir Selimović, koji je igrao u Norveškoj.

– Na prozivku je došao i Haris Harambašić, koji je od početka priprema Rudar-Prijedora bio na treninzima ove ekipe, ali mu Uprava neće dati saglasnost za prelazak u redove prvoligaša – rekao je sportski direktor „brđana“ iz Hambarina Bahrudin Džamdžić.

Prisutni su bili golman Adnan Čaušević, Damir Gredelj, Zdravko Veselinović, Muamer Čaušević, Admir Đug, Željko Grbić, Edin Sarhatlić, Admir Mujadžić, Fikret Borovac i Pero Aleksić.

Svoje odsustvo opravdali su čuvar mreže, ali i igrač kada zatreba Jadranko Vidović, Haris Kaltak, Nemanja Miljević i Besim Ibričić.

– Vahid Karupović i Sanel Hadžimuratovićsu trenutno u Njemačkoj u potrazi za angažmanom, a u koliko ga ne pronađu priključiće nam se, dok se jedino nisu javili Armin Mešić i Željko Stegić. Moguće je da još ojačamo igrački kadar – najavio je Džamdžić.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com