Mještanin Kozarca Z.J. (1962) koji je bio pod dejstvom alkohola, sjekirom je napao policijske službenike Centra javne bezbjednosti Prijedor.

-Pripadnici Policijske stanice Kozarac su u noći između nedjelje i ponedjeljka, oko 02:20 časova u mjestu Kozarac, lišili slobode lice Z.J., nakon što je, tokom službene radnje legitimisanja od strane policijskih službenika, nad istima počinio krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“ – potvrdila je portparolka CJB Prijedor Zvezdana Alendarević.

Neposredno prije lišenja slobode pomenutoj Policijskoj stanici prijavljeno je da jedno lice narušava javni red i mir na benzinskoj pumpi u Kozarcu.

Intervencijom policijskih službenika nedaleko od pumpe je pronađen Z.J. iz Kozarca.

-Tokom legitimisanja, Z.J. je psovao policajce nakon čega ih je napao sjekirom. Potom su policijski službenici, u skladu sa zakonskim propisima, ovo lice lišili slobode – dodala je Alendarevićeva.

Nad licem je izvršena kriminalistička obrada, a nakon kompletiranja predmeta protiv lica Z.J., Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, biće dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“.

Nezvanično saznajemo da se radi o Zijadu J. koji je u trenutku napada na policajce bio u vidno alkoholisanom stanju.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com