Free radio osnovan je 11.februara 1997.godine. Došao je na „medijski svijet“ kao prvi muzičko-komercijalni radio u Prijedoru i Regiji.

Tim Free radija voli da kaže da je 11.februar zajednički rođendan – onih koji stvaraju program i onih koji se nalaze sa prave strane radio-aparata, odnosno slušalaca.

FREE, svojim signalom pokriva područja regije Prijedor i Banja Luka sa oko 550.000 potencijalnih slušalaca, a od prije nekoliko godina putem interneta dostupan je cijeloj planeti na www.freeradioprijedor.com.

Radio-talasi prvih emisija na programu Free radija veoma brzo su stigli do slušalaca. Osnovna zamisao prvog uredništva bila je da novi program slušaocima bude neka vrsta „nevidljivog kućnog prijatelja“ i kako su rasli i sazrijevali to su i postali. Postali su urbana radio stanica, koja svakodnevno emituje zabavno-muzički i informativni program.

Uprkos brojnim teškoćama i velikoj konkurenciji u proteklih dvadeset godina, Free radio se razvio u značajnu medijsku kuću na ovim prostorima. Zanimljivim programskim sadržajima i stalnim osvježavanjem programske šeme, Free Radio je našao put do srca hiljada i hiljada vjernih slušalaca.

FREE je donosio na stotine emisija i rubrika. Bio je mentor i navijač mnogih, koji su uspjeli da obogate naše živote raznim stvaralačkim poduhvatima i uspjesima svih vrsta.

“Trudili smo se da budemo pravi putokaz, sagovornik i nadahnuće. Podržavali smo mnoge sportske, kulturne, humanitarne i druge manifestacije i samim tim stekli mnogo prijatelja. Svi oni koji su stvarali program Free radija posvetili su mu najljepši dio života, a neki bar nekoliko nezaboravnih mjeseci – svi oni su ostavili svoj pečat u našem programu,” ističe glavni i odgovorni urednik Free radija Dejana Topić Daljević.

“Ponosni smo na sve godine iza nas. Nastojali smo biti profesionalni, nastojali smo svoj posao raditi dobro i kvalitetno i biti, prije svega, prijatelji svojim slušaocima. Sve u svemu zadovoljni smo i idemo dalje. Zahvaljujem se na podršci svim našim slušaocima, prijateljima i poslovnim partnerima i pozivam ih da i dalje budu sa nama,” rekla je direktorica Free radija Azra Borovčanin.

Zaposleni na Free radiju ne sumnjaju u svijetlu budućnost radija, jer radio je “najpraćeniji medij na planeti” i toliko je prisutan da često nismo ni svjesni da ga slušamo, a i u eri interneta, on dobija novi smisao.

Rođendansko slavlje na Free radiju počinje već od ponedeljka, 06.februara od 10 h. Biće to rođendanska sedmica Free radija. Sve do subote,11.februara, očekuje vas odlična zabava i brojne nagrade. Budite dio rođendanskog programa Free radija!