selo veselo 2014-brezicani (1)Treća ovogodišnja Kulturno-zabavna manifestacija „Selo veselo“ , održana je 24.avgusta, kod Društvenog doma u Brezičanima. U višečasovnom programu, brojni posjetioci su pratili nadmetanja u tradicionalnim i atraktivnim disciplinama i poljoprivrednom kvizu, u čemu su se takmičile ekipe Gornje Dragotinje – Marina, Jutrogošte i Brezičana.

Najuspješnija je bila ekipa Brezičana, drugo mjesto zauzela je Jutrogošta, dok je na trećem mjestu ekipa Gornja Dragotinja – Marini. Priznanja i pobjednički pehar ekipama uručio je Milenko Đaković, zamjenik gradonačelnika Prijedora, pokrovitelja manifestacije.

U kulturno-umjetničkom programu nastupili su članovi najmlađe i srednje foklorne grupe i tamburaški orkestar KUD „Milan Egić“ iz Brezičana, narodni umjetnici, muzičari i vokalni solisti.

Nakon Gornjih Garevaca i Omarske, ekipa Brezičana treći je finalista, koji će se 7. septembra, takmičiti u završnici manifestacije “Selo veselo 2014”. Posljednji finalista biće poznat u nedjelju, 31. avgusta, kada će kulturno-zabavni karavan “Selo veselo”, stići u Rasavce kod Društvenog doma.

Tekst i foto – Saša Goronja
selo veselo 2014-brezicani (2) selo veselo 2014-brezicani (3) selo veselo 2014-brezicani (4) selo veselo 2014-brezicani (5)