Kod Alena Trnjanina (29) iz Kozarca, za kojim traga Interpol iz Slovenije, prijedorski policijski službenici pronašli su 26 zamotuljaka sa 121,78 grama marihuane i jednu PVC vrećicu sa 20,03 grama marihuane.

javne bezbednosti Prijedor
IZ CJB Prijedor saopšteno je da su policisjki službenici Odelenja za organizovani kriminalitet i droge Sektora kriminalističke policije CJB Prijedor, drogu pronašli prilikom pretresa stana osumnjičenog, a nakon prethodno prikupljenih podataka o posedovanju narkotika.

Pretres je izvršen uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i po naredbi sudije Osnovnog suda iz Prijedora.

Zbog neovlašćene proizvodnje i prometa opojnih droga Trnjanin je bio uhapšen i ispitan, a izveštaj o ovom krivičnom delu će biti dostavljen Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

IZ CJB Prijedor, dodaju da je tokom kriminalističke obrade osumnjičenog A.T., utvrđeno da se on nalazi na Interpol potragama i da su poternicu raspisale institucije Republike Slovenije. Budući da Slovenija ne zahteva da se A. T. liši slobode i jer je predmet ustupila sudu u BiH, osumnjičeni je pušten na slobodu, navodi se u saopštenju CJB Prijedor.

EuroBlic
Foto – ilustracija