SONVO 2014-plakatPeti međunarodni sajam omladinskih nevladinih organizacija /SONVO/ održaće se sutra u Prijedoru u organizaciji Info pointa Prijedor i Agencije lokalne demokratije /ALD/ Prijedor.

Ovogodišnji sajam okupiće 15 omladinskih organizacija iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Italije i Slovenije, a održaće se pod motom “Mladi i EU” s ciljem promovisanja mogućnosti za mlade sa lokalnog nivoa kroz aktivne programe Evropske unije.

“Osnovni cilj ovog sajma je promocija omladinskog aktivizma kroz umrežavanje omladinskih organizacija iz Jugoistočne Evrope i zemalja EU međusobno i sa lokalnim i republičkim/državnim institucijama putem zajedničkih projekata kroz međunarodne fondove i stvaranje mreže omladinskih organizacija u regionu”, saopšteno je iz ALD.

U 11.00 časova u prostorijama Omladinskog savjeta grada Prijedora biće održan seminar o programu “Erazmus plus”, za 17.00 časova na Malom gradskom trgu predviđeno je zvanično otvaranje sajma, a za 17.30 časova proglašenje pobjednika omladinskih sportskih igara koje su počele 10. avgusta i traju do sutra.

Za 18.30 časova najavljeno je proglašenje najbolje predstavljene organizacije i dodjela nagrade, dodjela zahvalnica učesnicima za učešće na sajmu i zatvaranje promotivnih štandova omladinskih organizacija, a potom će uslijediti koncert grupe “Dbau”.

Sajam se održava u saradnji sa italijanskim Udruženjem “Projekt Prijedor”, gradskom upravom, CRS-om /Catholic Relief Services/ i Prijedorskim urbanim udruženjem mladih.

SRNA