gradska izborna komisijaZa učešće na opštim izborima u oktobru u Prijedoru će se za glasove oko 85.000 birača nadmetati 35 političkih subjekata, rekao je danas predsjednik Gradske izborne komisije /GIK/ Prijedor Željko Škondrić.

“U Prijedoru će 35 političkih subjeketa biti birano na 130 redovnih biračkih mjesta, uz tri mobilna tima i po jedno biračko mjesto za glasanje u odsustvu i za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima”, rekao je Škondrić novinarima u Prijedoru.

GIK Prijedor danas je organizovao sastanak sa političkim subjektima koji učestvuju na predstojećim izborima u izbornoj jedinici Prijedor koja nosi oznaku 009 B radi dodjele biračkih mjesta i uputstava koja će svim učesniciima olakšati proces.

“Žrijebanje političkih subjekata i biračkih mjesta obavila je Centralna izborna komisija /CIK/ BiH i te smo rezultate danas dostavili političkim subjektima. Od 35 sastanku ih se odazvalo 15, a slijedi imenovanje biračkih odbora, obuka i sertifikacija”, kazao je Škondrić.

On je pozvao političke subjekte da u biračke odbore predlažu ljude koji znaju i hoće da rade, a ne ljude koji očekuju neku zaradu. On je naveo da naknada od 100 KM za predsjednike biračkih odbora, a 80 KM za članove biračkih odbora, ne predstavlja zaradu s obzirom na potrošeno vrijeme i troškove prevoza i mobilnog telefona koje pokriva svako za sebe.

Konačan broj registrovanih glasača biće poznat 28. avgusta nakon zatvaranja biračkih spiskova.

SRNA