bojan-burazor-1U Rudar-Prijedoru, drugoplasiranoj ekipi u prvenstvu Prve lige Republike Srpske, ne žele još da se izjašnjavaju o planovima vezanim za igrački kadar tokom pauze.

Sigurno je da će biti i onih prvotimaca koji će se naći „na meti“ drugih klubova, nakon dobrih igara ove jeseni, a najviše se svakako pominje ime jednog od najboljih, Bojana Burazora.

U javnosti se pominje da prelazi u banjalučki Borac, a „rudari sa Sane“ žele da sačuvaju odličnog „vezistu“.

-Ugovorom, a i svim ispunjenim obavezama prema njemu Burazor je naš igrač do kraja sezone. Naravno, to ne znači da nismo spremni za razgovor, ukoliko se pojavi eventualni zainteresovani klub, ali i da njegova želja bude odlazak u tu sredinu. Sa čelnim ljudima iz Borca nismo imali nikakve kontakte. Iznad svega želimo korektnu saradnju sa komšijama na temelju dogovora, a ne da se igračima razgovara mimo našeg znanja – priča predsjednik Komiteta za hitna pitaanja RudarPrijedora Dalibor Majkić.

Do kraja ove sedmice ekipa trenera Zlatka Jelisavca će trenirati, do tada i rukovodstvo će zauzeti stav o daljoj strategiji i ambicijama.

Prvi cilj pre početka prvenstva, afirmacija fudbalera iz sopstvene omladinske škole i regije, u potpunosti je do sada ispunjen.

bojan-burazor-2-Želja nam je da zadržimo „kostur“ tima. Uslijediće razgovori sa svim igračima u narednom periodu. Biće i onih na koje više ne računamo, ali za sada ne bih o imenima. Svakako da Jelisavac, čije se stručno mišljenje uvažava, treba da se izjasni, a tada ćemo razmišljati i o dovođenju nekoliko igrača, samo ukoliko zaista pojačavaju konkurenciju za mjesto u startnoj postavi – naglasio je Majkić.

Ni Burazor, koji će 25.decembra napuniti 24 godine, ne negira da je imao kontakte sa liderom elitne konkurencije Srpske, ali da do nagovještaja za uspostavljanje saradnje sa „crveno-plavima“ sa banjalučkog Gradskog stadiona nije došlo.

-Jeste da imam ugovor sa Rudarom do ljeta, ali, uz ogradu, da ukoliko želim da odem mogu to da učinim i u zimskom prelaznom roku. Tačno je da su me zvali iz Borca, ali još uvijek nismo postigli nikakav dogovor. Moja želja je da fudbalski napredujem, a ukoliko moj sadašnji klub ne namjerava da se pojača i napadne Premijer ligu BiH, onda se zaista pitam vrijedi li, bez velikih motiva ostajati – jasan je Burazor, koji je karijeru počeo takođe u Borcu, ali iz rodne Kozarske Dubice.

Kao omladinac se „kalio“ u Hrvatskoj (Rijeka i Crikvenica), da bi pažnju na sebe skrenuo u dresu Jedinstva iz Bihaća, a nastupao je i za Travnik.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com