izbor-sportiste-godine-sjednica-organizacionog-odbora-1Nakon prve sjednice Organizacionog odbora 47.Izbora sportiste grada Prijedora, manifestacije koja će se u organizaciji Informativno-poslovnog centra Kozarski vjesnik, a pod pokroviteljstvom grada Prijedora, održati u petak, 23.decembra u 20 časova u Pozorištu Prijedor, gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, predsjednik OO, naglasio je da će se tradicionalno izabrati najbolji u 2016.godini.

-Po standardnom protokolu dogovorili smo sve aktivnosti, imenovali odgovarajuće organe, stručnu komisiju zaduženu za izbor. Cijenim da će program biti na nivou dostojanstvenom sportu i njegovoj veličini u gradu Prijedoru, a pozdravićemo svoje sportiste koji su donijeli vrijedne rezultate – naglasio je Đaković.

Potpredsjednik OO je Ljiljana Babić, vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za društvene djelatnosti grada Prijedora.

Budžet ovog prepoznatljivog događaja u Potkozarju je na nivou prošlogodišnjeg i iznosi 10.000 konvertibilnih maraka.

izbor-sportiste-godine-sjednica-organizacionog-odbora-2Tanja Mandić, glavna i odgovirna urednica Radio-televizije Prijedor, podsjetila je da će se i ove godine birati najbolji sportisti, muška i ženska ekipa, najuspješniji trener, sportski radnik, kao i deset najboljih mladih sportista.

-I ove godine Kompanija ArcelorMittal Prijedor na svoj način, finansijski će nagraditi deset mladih, perspekivnih sportista. Smotra će kao i do sada biti „upakovana“ u dobar muzičko-zabavni program, predviđen je i koktel, a pozivam sve građane i sve ljubitelje sporta da dođu i podrže sportiste – rekla je Mandićeva.

Na ovom skupu rečeno je da će se razmotriti sugestija Slavka Antonića, predsjednika Stonoteniskog kluba Prijedor, da bi, s obzirom da je sala Pozorišta premalena da primi sve zainteresovane, moglo da se razmišlja o većem prostoru.

Iz tehničkih razloga pitanje je da li bi u ovom trenutku za to adekvatna bila sportska dvorana „Mladost“ u gradu na Sani.

STRUČNI ŽIRI ČEKA PRIJEDLOGE

Izabrani su članovi Stručnog žirija, koji čine: Saša Goronja (predsjednik), Nenad Jandrić, Zoran Petković, Ivana Crnić, Mario Davidović, Vlado Vuković i Zdravko Ostojić.

Do 1.decembra klubovi trebaju da mu dostave svoje prijedloge u Gradsku upravu, a tog dana u 17 časova biće razmatrana dostignuća sportskih kolektiva i njihovih pojedinaca.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

izbor-sportiste-godine-sjednica-organizacionog-odbora-3 izbor-sportiste-godine-sjednica-organizacionog-odbora-4