mira-katarina-jesen-izvjestaj-1Rukometašice „Mire“, po planu, ostvarile su novu pobjedu u prvenstvu Premijer lige BiH, ukupno osmu (uz samo jedan poraz), pošto su u zaostaloj utakmici 8.kola savladale „Katarinu“ sa 27:24(14:13) i učvrstile se na drugom mjestu.

Ipak mora se istaći da su Prijedorčanke, koje su samo u 15.minuti vodile sa četiri gola razlike (10:6) u uzbudljivoj utakmici imale do kraja dostojan otpor izabranica Kornelije Rajković, kakav im odavno nije pružila neka ekipa.

Najefikasnija igračica susreta Marija Gudelj im je pogotkom u finišu donijela nadu da bi mogle do boda, smanjivši na 24:23, ali tada prvi strijelac domaćih Azra Bašanović postiže dva uzastopna gola, jedan prije „tajm-auta“ domaćih na dva minuta i 26 sekundi prije poslednjeg zvuka sirene, a drugi poslije, čime je pitanje pobjednika, kada je na semaforu stajalo 26:23, praktično riješeno.

mira-katarina-jesen-izvjestaj-2U sastavu ovosezonskog učesnika Čelendž kupa, već po običaju istakla se golman Darjana Vukliš (15 odbrana), istakla se na lijevom krilu i Šejla Kararić, a kod Mostarki, pored Maje Knezović, oko koje se „sve vrti“ među stativama blistala je Nikolina Petrović „upisavši“ 18 uspešnih intervencija.

-U veoma teškoj utakmici sačuvale smo bodove u Prijedoru. Bliži se kraj jesenjeg dijela, a iza nas su i dvije evropske utakmice, vidno je bilo da je umor stigao djevojke. Bilo je dosta „tehničkih“ grešaka, a i promašaja, čak ni odbrana nije bila na dosadašnjem nivou. Ipak, izdigle su se i izdržale do kraja, a čestitam igračicama „Katarine“, jer su pokazale maksimalno zalaganje do posljednjeg minuta i pokazale da su napredovale u odnosu na prošlu sezonu, kada su se borile za opstanak – rekla je trener „Mire“ Ljubica Ivetić.

Mira (Prijedor): Katarina (Mostar) 27:24(14:13)

Prijedor
Dvorana: Mladost
Gledalaca: 100
Sudije: Goran Ilić i Vedran Paleksić (obojica iz Doboja)
Sedmerci: Mira 5(4), Katarina 5(5)
Isključenja: Mira 4 minuta, Katarina 8 minuta

MIRA:
Rosić, Vukman, Bašanović 10, Kunovac 3, Damjanović 3, Suvajac, Tintor 1, Kararić 5, Dojčinović, D.Mutić 1, Vukliš-19 odbrana, Lukač 3, Sladaković 1, J.Mutić, Torbica, Gligorević.

KATARINA:
Petrović-18 odbrana, Rožić 1, Jurić, Vučić, Soldo 1, Knezović 5, Čurić, Šimunović, Pandžić, Slišković, Arapović, Domić, Gudelj 13, Rotim 4

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

mira-katarina-jesen-izvjestaj-3 mira-katarina-jesen-izvjestaj-4