kk-prijedor-ekipa-2016-17-2Košarkašima Prijedora, koji su poslije dvije pobjede u prvenstvu Prve lige Republike Srpske (jedna u gostima) doživjeli u odličnoj predstavi za poklonike „kraljice igara“ poraz (savladao ih je do sada jedini neporaženi sastav Sokolac sa (67:63) slijedi novi ispit.

U goste im danas (nedjelja) dolazi Heo iz Bileće, koji ima isti ostvareni učinak u dosadašnjem toku takmičenja.

-Dočekujemo ekipu HEO, koja nam je uvijek nezgodan rival. Tradicionalno je košarka sport broj 1 u Bileći, i shodno s tim ih maksimalno respektujemo. Moramo da igramo našu igru, da ispravimo neke greške iz prethodnog susreta, da se trudimo da odigramo meč bez puno oscilacija u igri. Sa dobrom odbranom na čemu insistiramo i sa dosta trčanja u oba pravca, nadam se dobroj utakmici i dobrom rezultatu. Osim Milenka Romanića koji ima distorziju zgloba ostali igrači su spremni da pruže i posljednji atom snage kako bi još jednom obradovali svoje vjerne navijače – rekao je trener Danilo Palalić.

Valja očekivati da će upravo zbog činjenice da Palalićevi momci, koji godinama unazad dostojno predstavljaju grad na Sani, a i zbog modernog shvatanja košarke sa čvrstim, muškim pristupom, boreći se do posljednjeg zvuka sirene, imati podršku sa tribina.

Početak ovog odmjeravanja snaga u sportskoj dvorani „Mladost“ u Prijedoru je od 18 časova.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com