ilustracija-pistolj-prijetnjaMaloljetna osoba pucala je i ranila 39-godišnjaka koji se potukao sa ocem maloljetnika. Ova nesreća desila se u Glamoču u subotu, u ulici Ive Lole Ribara.

Prema informaciji MUP-a K.10 u navedenoj ulici je došlo do narušavanja javnog reda i mira kada su se dvije osobe fizički sukobile. Radi se o B.P., rođenom 1978. godine u Prijedoru, nastanjenom u Livnu, i M.V. rođenom 1977.godine u Livnu, nastanjenom u Glamoču.

Naime, prvo su se maloljetna osoba i M.V. verbalno sukobili u kladionici, da bi nakon toga na mjesto događaja došao otac maloljetnika i pri tome je došlo do tučnjave oca s osobom M.V.

U jednom trenutku maloljetnik je otišao po pištolj i vratio se na mjesto tučnjave i pri tome je ispalio jedan metak s bliske udaljenosti u noge osobe M.V., koja je pri tome zadobila prostrijelne rane na obje noge.

Ranjena osoba sama je zatražila ljekarsku pomoć u obližnjem Domu zdravlja u Glamoču i van životne je opasnosti. Dežurni ljekar je prijavio navedene povrede policiji koja je u kratkom vremenu pronašla maloljetnika, a kasnije tokom dana i oca, osobu B.P. i obojica su uhapšeni.

U toku je kriminalistička obrada zbog krivičnog djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine iz člana 328., a u vezi krivičnog djela “Izazivanja opće opasnosti članak 323. KZ FBiH”, informacija je iz MUP-a K.10.

Dnevni avaz
Foto – ilustracija