rudar-prijedor-sloboda-mg-rezultat-4Ognjen Jaćimović, napadač Rudar-Prijedora, sa sedam pogodaka i drugim mjestom na listi strijelaca Prve lige RS skrenuo je pažnju na sebe.

Talentovani fudbaler došao je ljetos u Rudar-Prijedor iz ekipe Omarske kao pojačanje u ofanzivi. Prvih pet mečeva se nije upisivao u strijelce, da bi nakon gola u pobjedi 1:0 protiv Zvijezde 09 u 6. kolu Prve lige RS nanizao ukupno sedam pogodaka.

– Nisam baš najbolje krenuo po dolasku u Rudar-Prijedor, ali sam bio strpljiv, vrijedno sam radio, i to se isplatilo. Drago mi je zbog druge pozicije na listi strijelaca, jer sam je zaslužio dobrom igrom i golovima. Potrudiću se da se tu ne zaustavim i da izbijem na čelo liste strijelaca, kako bih se preporučio klubovima iz višeg ranga ili inostranstva. Međutim, nigdje neću žuriti, tek sam došao iz druge u prvu ligu i nemam ništa protiv toga da u Rudaru ostanem do kraja ove sezone. Neću nigdje žuriti – skroman je mladi napadač.

rudar-prijedor-sloboda-mg-rezultat-1Druga pozicija na tabeli Prve Lige RS mlade ekipe “rudara” iznenađenje je za mnoge u prvenstvu, uključujući i izabranike trenera Zlataka Jelisavca.

– Da budem iskren, niko, pa ni mi sami, nismo očekivali da ćemo se nakon 13. kola nalaziti na ovako visokoj poziciji. Ekipa je jako mlada i, realno gledano, nedostaje nam iskustva u ovom rangu takmičenja, ali svi smo se jako trudili na treninzima. Trener Jelisavac nas je brzo povezao u tim, nismo se predavali ni u jednom meču bez obzira na ime protivnika. Nemamo pritisak bilo kakvog rezulztata, ali ćemo sigurno davati sve od sebe i u narednim susretima – kaže Jaćimović.

Ne potcjenjuju Šamčane

Rudar-Prijedor sutra ide u goste “fenjerašu” Borcu u Šamac.

-Ne potcjenjujemo nikoga, pa ni šamački Borac koji je trenutno posljednji na tabeli. Znamo da su kod kuće tvrda ekipa i da niko protiv njih nije lako došao do pobjede, ali uvjeren sam da u Šamac idemo po tri nova boda i da ćemo sačuvati drugo mjesto na tabeli – jasan je mladi golgeter.

Tekst – EuroBlic
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

ognjen-jacimovic-1 rudar-prijedor-slavija-rezultat-1