rudar-prijedor-tekstilac-kort-plakatSigurno je da u Prijedoru duel, koji može da nosi epitet derbija 12.kola Prve lige Republike Srpske, jer se u njemu sastaju drugoplasirani Rudar-Prijedor i trećeplasirani Tekstilac Kort obećava pravu borbu i neizvjesnost, kao što su ih donosili i prethodni susreti ovih rivala.

Domaći su oprezni, s obzirom da su na startu prvenstva doživjeli poraz od 2:0 u Derventi.

-Tektilac Kort ima neugodnu i kompaktnu ekipu, sa dosta iskusnih igrača. Malo primaju golova, ali ih i ne daju tako lako. Međutim, mi smo prvom dijelu takmičenja dokazali da imamo najkvalitetniji tim uz banjalučki Borac. Iako nas očekuje teška utakmica na teškom terenu, smatram da smo u ovom momentu u dosta boljoj formi, što rezultati i potvrđuju. Uvjeren sam da ćemo izvući maksimum i dati 100 posto snage i umijeća od sebe, a u tom slučaju i nova tri boda, koja su nam svakako imperativ, neće izostati – rekao je „vezista“ Milan Šakić.

U konkurenciji za sastav tima Prijedorčana ponovo će biti Stefan Gavranović i Slaven Kovljen, pošto su odradili kaznu zbog tri žuta kartona, a šef stručnog štaba Zlatko Jelisavac, koji je protekle sedmice produžio ugovor sa „rudarima sa Sane“ na još dvije godine saradnje, neće moći da računa samo na povrijeđenog golmana Nemanju Petrovića.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com