policija u akcijiPripadnici CJB Banjaluka i CJB Prijedor uhapsili su danas pet osoba u sklopu akcije čiji je cilj rasvjetljavanje pljačke iz 2011. godine, počinjene nad sudijom banjalučkog Osnovnog suda, kao i rasvjetljavanje razbojništva izvršenog u januaru u zlatari u Kozarcu, kod Prijedora.

Hapšenja su izvedena na području Banjaluke, i izvršeno je više pretresa u tom gradu, a cilj je pronalazak materijalnih dokaza koji će pomoći u daljem toku istrage.

“Tokom dana, M.T. (24) iz Banjaluke, uz izvještaj o počinjenim krivičnim đelima Razbojništa biće sproveden u Okružno tužilaštvo Banjaluka na dalje postupanje, a ostala lica će, nakon završene kriminalističke obrade, po instruciji postupajućeg tužioca biti pušteni na slobodu”, saopštila je Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka.

“Nezavisnim” je iz policije potvrđeno da je ova akcija, kodnog naziva “Sudija”, počela u jutarnjim časovima, te da je ona rezultat višemjesečne istrage sprovedene u koordinaciji sa Okružnim tužilaštvom Banjaluka.

Akcija je, kako je precizirano, usmjerena na otkrivanje, rasvjetljavanje i dokumentovanje krivičnog djela Razbojništva izvršenog na štetu sudije Osnovnog suda u Banjaluci 13. jula 2011. godine, kada je od sudije oteta torba sa novcem, u iznosu od oko 1.400 KM, kao i lični dokumenti.

“Takođe, akcija je usmjerena i na otkrivanje, rasvjetljavanje i dokumentovanje krivičnog đela Razbojništva izvršenog u zlatari u mjestu Kozarac, kod Prijedora, od 21. januara ove godine, kada je ukraden zlatni i srebrni nakit u vrijednosti od oko 190.000 KM”, navode iz policije.

Nezavisne novine
Foto – arhiva