srna-na-velikom-odmoru-1Pred učenicima Osnovne škole “Sveti Sava” iz Novog Grada danas su glumci Prijedorskog pozorišta odigrali predstavu “Na velikom odmoru”, koja je rađena povodom 100 godina od rođenja književnika Branka Ćopića.

Glumac i režiser predstave Željko Kasap rekao je da je predstava rađena za učenike i da je dobro prihvaćena jer u njoj, osim dvoje prijedorskih profesionalnih glumaca, igra i sedmoro đaka.

Kasap je naveo da Ćopić u predstavi na čudan i volšeban način izlazi iz fotografije na zidu učionice, ostaje sa učenicima na velikom odmoru, govori im o sebi i tako im pomaže da se pripreme za sljedeći čas na kojem će biti ispitivani baš o Branku Ćopiću.

Predstava je rađena po tekstu Muhidina Šarića.

srna-na-velikom-odmoru-2“Predstava je savremena, ima repovanja, koreografija i video segemanata koje smo snimili tokom pripreme, a u kojima se Branko pojavljuje u Drugom svjetskom ratu u nekim komičnim situacijama”, naveo je Kasap.

U planu je da ova predstava bude izvedena na Sarajevskoj zimi, kao i u Tuzli, Bihaću, Sanskom Mostu, Kozarskoj Dubici i Kostajnici. Pred prijedorskim učenicima igrana je sedam puta.

Na kraju, uz video zapis iz rodnih Hašana Ćopić govori “Nedovršenu priču”, pjesmu koja nije objavljena.

Predstava se u Novom Gradu izvodi u amfiteatru Kulturno obrazovnog centra. Planirano je da je sutra predstavu pogledaju i učenici Osnovne škole “Vuk Karadžić” iz Novog Grada.

SRNA