rtvpd-vesna-dedic-promocija-romana-1Popularna književnica i voditeljka kultne emisije “Balkanskom ulicom” Vesna Dedić promovisala je u prepunoj Gradskoj čitaonici u Prijedoru svoj novi roman „Ničija“.

Poslije hit knjiga „Kao leto“, „Sunce meni, sunce tebi“, „Ti si meni sve“, „Čuvaj me“, „Pola duše“, „Zagrli me“, „Zauvek u srcu“ i ovaj roman svojim sadržajem polako je počeo da osvaja pripadnice ljepšeg pola.

Prema riječima poznate književnice kroz atmosferu stare Budve, Beograda devedesetih, Štokholma sa emigrantskim predgrađima, kriminala i narko bosova, kao i današnjeg Balkana, ispisala je melodramu koja oslikava situacije i osjećanja u kojima će se pronaći i žene i muškarci, i heteroseksulni i homoseksualni parovi i samci i oni u srećnim, ali i brakovima u kojima je ljubav počela da umire.

-„Ničija“ je roman o zaljubljenosti, toj dobrovoljnoj predaji sopstvenog života nekom drugom kojeg i ne poznaješ, o propuštenim šansama i razmišljanju koja je to misao sa kojom čovek treba da napusti ovaj svet. Napisala sam priču o greškama koje napravimo u strahu od samoće, o umiranju ljubavi u braku, o neverstvu, o podnošenju osećaja da si iskorištena – istakla je Dedićeva, te dodala da je ovo je istovremeno i roman o praštanju i vjeri.

rtvpd-vesna-dedic-promocija-romana-2Vesna je ovu knjigu napisala uz stručnu pomoć kardiologa doktora Srđana Raspopovića, ginekologa doktora Zorana Maričića, dugogodišnjeg sudije i notara Marijane Sekulić.

Sam naziv knjige inspirisan je baladom Ane Bekute “Ničija”, a kao inspiracija poslužile su i pjesme Željka Joksimovića, Saše Matića i Zdravka Čolića.

O romanu je pored autorke govorio i poznati tv-voditelj, magistar književnosti Ivan Golušin koji prati rad Vesne Dedić od 2010.godine kada je napisala prvi roman “Zauvek u srcu”.

Goste iz Beograda dočekala je i prisutnima u Gradskoj čitaonici prepustila direktor NB “Ćirilo i Metodije” Mara Ećim.

Težiti savršenstvu je nemoguća misija tvrdi Vesna. Život nije ono što planiramo pa se ako nismo sve stavke ispunili, razočaramo. Zato u romanu Vesna kaže: „Život je ono što imaš i lep je sve dok ne počneš da razmišljaš o onome što nemaš“.

Ipak je ovo roman o ljubavi. Roman koji vrijedi pročitati.

RTV Prijedor

rtvpd-vesna-dedic-promocija-romana-3 rtvpd-vesna-dedic-promocija-romana-4 rtvpd-vesna-dedic-promocija-romana-5