atv-semafor-rudar-prijedorMladi inovatori, maturanti, prijedorske Elektrotehničke škole ispisali su istoriju Fudbalskog kluba “Rudar-Prijedor” – napravili su elektronski semafor koji pokazuje rezultat i minutažu, prvi otkad Klub postoji. Srećni su i ponosni.

“Ovako smo ga zamišljali, da ko god prođe vidi semafor i pohvali ga, pohvali našu školu, profesore i đake, kako je to fin gest”, rekao je učenik Elektrotehničke škole Prijedor Žarko Grahovac.

“Trebalo nam je oko 3-4 mjeseca. Mogli smo to i brže uraditi ali, sve u svemu, dobro je”, rekao je učenik Elektrotehničke škole Prijedor Dejan kukolj.

Odlično je, kaže profesor Goran. Hvali učenike i u šali dodaje da se konačno stalo u kraj dugogodišnjim prozivkama gostujućih navijača da “rudari” nemaju semafor.

“Bio je to jedan veliki izazov za nas, za cijelu školu, učenike i profesore. Bila je to pozitivna trema na početku kako to da izvedemo”, rekao je profesor Goran Knežević.

Nismo ni sumnjali da ćete uspjeti, kažu u “Rudaru”. Direktor kluba je prezadovoljan što je, sa direktorom škole, koji, počesto, rekreativno dolazi na stadion, sasvim slučajno dogovorio projekat na koji su, sada, svi ponosni. Semafor će biti i vjetar u leđa igračima.

“I njima je draže zato što ima nešto novo na ovom stadionu i oni su zadovoljni, vidim i gledaoci kažu “Konačno se nešto desilo”. Pa eto, desilo se”, rekao je direktor FK “Rudar-Prijedor” Vukašin Đaković.

Valjalo bi da se desi i pokoji gol više za “rudare” u utakmicama Prve lige Srpske. Idealno bi bilo da semafor, što je češće moguće, pokazuje rezultat koji je danas postavljen zbog snimanja za našu televiziju.

ATV BL