zeljezni-most-na-berekuNeformalna grupa građana iz Prijedora organizuje ove subote aktivnosti na popravljanju mosta u Omladinskom parku, (park preko puta prostorija SKUD-a „Dr Mladen Stojanović“) kao i sređivanje samog parka.

Okupljanje zainteresovanih (nije bitna starost već dobra volja)i početak radova predviđeni su za 12.00 časova, a za sve aktiviste i učesnike će biti obezbjeđeno osvježenje i hrana.

Popravka željeznog mosta na Bereku, uklanjanje starih i postavljane novih dasaka, popravka klupa i uređenje prostora u parku omogućila je neformalna grupa mladih iz Prijedora kroz projekat “Park mladosti, most pomirenja”, koji je podržan od strane USAID-ovog projekta PRO-Budućnost kojeg implementira Catholic Relief Services u saradnji sa Fondacijom Mozaik, Caritasom Biskupske konferencije BiH, Forumom građana Tuzle, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem u BiH.

Za subotu je planiran početak radova na renoviranju mosta i uređenju parka a isti će biti nastvljeni i u narednim danima, u zavisnosti od vremenskih prilika i prethodno odrađenog posla.

omladinski-park-uredjenjeNakon završetka radova biće održane mirovne radionice za srednjoškolce, u trajanju od dva dana, kao i mirovne edukacije te promovisanje pozitivnih primjera zajedničkog rada mladih.

Tokom edukacija mladi će imati priliku da razgovaraju sa vjerskim službenicima o značaju zajedničkog rada i stvaranja pozitivnih vibracija u društvu.

Edukacije će se realizovati u vidu interaktivnih radionica koje će podsticati timski rad i raditi na izgradnji mladih u male mirovne lidere.

Kroz radionice mladi će biti podstakmuti da razgovaraju o temama koje su im nametnute od društva i sredine i koje ih u jednu ruku razdvajaju, a u drugu spajaju.

Pravo na učešće u radionicama imaće mladi volonteri koji su učestvovali u prijašnjim aktivnostima projekta.

-Kao mladi koji žele promjene u društvu, u sklopu ovog projekta želimo predstaviti i znanja i iskustva koja smo naučili na Mirovnom kampu PRO-Budućnosti u Mostaru, kao i na Mirovnom kampu Platformir na Jahorini, kako bismo u Prijedoru proširili krug mladih, koji bi se bavili širenjem pozitivnih vrijednosti i sprečavanjem govora mržnje – ističu iz neformalne grupe mladih koja realizuje gore pomenuti projekat.

Priredio -Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com