omarska-sloboda ng-prijateljska (3)U zaostaloj utakmici 5.kola Druge lige Republike Srpske-grupa Zapad u komšijskom derbiju danas (srijeda) Omarska, koja trenutno zauzima peto mjesto sa 12 bodova, dočekuje drugoplasiranu novogradsku Slobodu sa 16, bodom manje od lidera banjalučkog Željezničar Sport tima.

Domaćin će moći da računa na sve raspoložive snage.

-Za Slobodu me, kao njenog prvotimca, vežu lijepe emocije, kao i za Novi Grad, u kojem sam živio 20 godina i ostavio u njemu mnogo dragih uspomena. Naravno, želja mi je da ostvarimo pobjedu nad rivalom koji je do ove sezone igrao rekordnih 20 (19 uzastopnih) sezona u prvoligaškoj konkurenciji. Najvažnije je, međutim, da susret, uvjeren sam, pred velikim brojem poklonika „najvažnije sporedne stvari na svijetu“ protekne u korektnoj igri, donese kvalitetan fudbal, a neka pobijedi ko bude bolji-naglasio je trener Omarske Milenko Vuleta.

omarska-sloboda ng-prijateljska (2)Prije početka ove sezone stari znanci sastali su se dva puta u prijateljskim odmjeravanjima snaga.

U Omarskoj bilo je 4:1 za domaćina, a u na stadionu „Mlakve“ slavila je Sloboda sa 7:3.

U borbama za bodove, posljednji put takođe u drugoligaškom rangu RS, kada su se zajedno sa Modriča Maksimom borili za titulu, Omarščani su kao domaćini bili uspješniji (2:1), a u revanšu poklekli (0:2), jer su „crveni“ tada izborili ekspresni povratak u Prvu ligu RS.

-Svjesni smo da nas očekuje teško iskušenje protiv Omarske, koju cijenimo, a njeno prošlosezonsko drugo mjesto i borba za titulu dovoljno govori o kakvoj ekipi je riječ. Ipak, izuzimajući Borisa Muzgonju, čiji nastup je zbog povrede pod upitnikom, u dobroj atmosferi iščekujemo utakmicu. Vjerujem da ukoliko moji igrači budu imali pristup igri kao i u dosadašnjim mečevima, pozitivan rezultat neće izostati. Svakako da želimo pobjedu, jer bi se njom ponovo vratili na prvo mjesto i sa dosta samopouzdanja nastavili takmičenje-istakao je šef struke Novograđana Ernest Šabić.

omarska-sloboda ng-prijateljska (1)Međuopštinska liga Banjaluka
1984/85 4:1 0:1

Regionalna liga-Zapad
1986/87 3:0 0:3
1987/88 1:3 2:3

Druga liga RS-grupa Zapad
1996/97 2:1 0:2

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

fk omarska