humano-brdo-pomoc-za-prijedorsku-bolnicu-1Koordinatori i članovi Humanog Brda sa područja Austrije u saradnji sa gradom Wels i gospođa Margareta Josseck-Herdt, referent za generacije i odbornik u ovom mjestu, kao i gospodin Andreas Moser direktor staračkog doma Leopold Spitzer, donirali su bolničku opremu za bolnicu “Dr Mladen Stojanović” Prijedor.

Donirani su: 28 bolničkih kreveta sa električnim podizačima, dušeci (madraci), noćni natkazli, pokretne banje, štake.

Opremu je predao Osman Džamastagić koordinator Humanog Brda u Prijedoru i Midheta Delkić blagajnica u ovoj humanitarnoj organizaciji.

Humano brdo sa sjedištem u Austriji je humanitarna organizacija čiji su članovi, većinom sa područja grada Prijedora, a ima ih i iz drugih gradova.

humano-brdo-pomoc-za-prijedorsku-bolnicu-4Od 2006.godine rade timski ali su se registrovali zvanično 2010. i od tada se broj članova proširio na sve zemlje svijeta gdje zive nasi ljudi.

Zadnjih 6 godina je aktivna u raznim akcijama pomoći građanima grada Prijedora.

Danas su posebno sretni i zadovoljni jer predali su veoma značajnu pomoć gradskoj bolnici, a koja će biti od značajne pomoći svim građanima grada Prijedora.

-Za ovu ustanovu ovo je vrijedna donacija jer će obezbjediti da na odjeljenjima, na kojima su pacijenti nepokretni obezbjedi ležajeve sa automatskim pozicioniranjem ležaja. – naglasio je dr Mirko Sovilj, direktor bolnice “Dr Mladen Stojanović” Prijedor.

On je u ime ove zdravstvene ustanove zahvalio humanitarnoj organizaciji “Humano Brdo” na tome da su svojim aktivnostima realizovali ovakvu donaciju.

-Ovo je za našu ustanovu značajna pomoć i omogućit ćemo mnogo kvalitetniji smještaj naših pacijenata i mnogo bolju i lakšu njegu – dodao je Sovilj.

U ovoj akciji učestvovali su još i Lim Profi Prijedor, kao i Merhamet Prijedor.

Tekst i foto – Nijaz Huremović/kozarac.eu

humano-brdo-pomoc-za-prijedorsku-bolnicu-2 humano-brdo-pomoc-za-prijedorsku-bolnicu-3