magla prijedorNa putevima na području Prijedora i Mrkonjić Grada jutros je zbog magle smanjena vidljivost, dok se na većini ostalih putnih pravaca vozi bez zastoja i posebnih ograničenja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na auto-putu Banjaluka-Gradiška vozi se bez vanrednih ograničenja, po suvom kolovozu.

U kanjonu Tijesno na dionici magistralnog puta Karanovac-Crna Rijeka do 18. septembra jednom dnevno potpuno će biti obustavljan saobraćaja zbog održavanja penjačkog Festivala vježbe i opuštanja /”Drill end Chill Festival”.

Obustava saobraćaja biće na snazi od 10.30 do 11.00 časova.

Na dionicama na kojima se izvode radovi saobraćaj je regulisan privremenom signalizacijom.

Na dijelu magistralnog puta Klašnice-Prnjavor zbog izgradnje dionice auto-puta Banjaluka-Prnjavor svakodnevno će dolaziti do izmjene u režimu odvijanja saobraćaja.

U zoni izvođenja radova kod Mahovljanske petlje na magistralnom putu Klašnice-Nova Topola brzina kretanja vozila ograničena je na 30 kilometara na čas. Saobraćaj će na ovoj dionici svakodnevno biti obustavljan četiri puta od 23.00 do 5.00 časova u maksimalnom trajanju od 30 minuta.

Zbog bezbjednog uključivanja vozila na novoizgrađenu dionicu auto-puta Banjaluka-Doboj do kraja godine biće izmijenjen režim odvijanja saobraćaja na dionici magistralnog puta Johovac-Rudanka u mjestu Johovac.

Zbog radova usporeno se saobraća na području banjalučke mjesne zajednice Ada na magistralnom putu Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac, te putnim pravcima Prijedor-Kozarac, Kozarska Dubica jedan-Prijedor i Karakaj dva-Drinjača, gdje su mogući zastoji od 10 do 15 minuta.

Radovi otežavaju saobraćaj i na području distrikta Brčko gdje je u toku izgradnja obilaznice oko grada. Režim odvijanja saobraćaja izmijenjen je na magistralnom putu Brčko-Bijeljina u naselju Gredice, te na putu Brčko-Lončari, u naselju Gorice.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima na regionalnom putu Gornja Vijaka dva-Razboj potpuno je obustavljen saobraćaj za sva vozila. Alternativni pravac je kroz selo Brestvo. Na ovom putnom pravcu zabranjen je saobraćaj za teretna vozila nosivosti veće od 15 tona.

Zbog minerskih radova na dionici magistralnog puta Banjaluka-Crna Rijeka, kod Hidroelektrane “Bočac” od 14.00 do 14.30 časova dolaziće do privremenih obustava saobraćaja.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja jutros nisu duža od 20 minuta. Zbog radova na području Hrvatske, na graničnom prelazu Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smjera.

SRNA