ilustracija-pistoljLice A.T. /21/ iz Kozarske Dubice prijavilo je policiji da su ga na lokalnom putu u Mirkovcu presrela tri nepoznata lica, oduzela mu automobil u vlasništvo njegove snahe B.T. i pokušala silom ili prijetnjom da ga zastraše kao svjedoka u krivičnom postupku, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor.

Jedno od tih lica, N.A. iz Banjaluke, dvadesetjednogodišnjaka je prethodno nazvao sa zahtjevom da se nađu i porazgovaraju o njegovom svjedočenju protiv lica Z.B. na okolnostio izvršenja krivičnog djela neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga koje je Z.B. počinio u Kozarskoj Dubici, a u vezi s kojim je lice A.T. svjedok.

cjb pd-kriminalLice N.A. ga je uz prijetnju pištoljem natjeralo da vozi u pravcu koji on želi, potukli su se, a potom je A.T. od N.A. uzeo pištolj i pobjegao, vidjevši da je jedno lice sa drugim putničkim automobilom dolazi po N.A, navodi se u saopštenju.

Do sukoba je došlo zbog pokušaja lica Z.B. iz Banjaluke da silom ili prijetnjom zastraši lice A.T. uz pomoć svojih drugova N.A, K.Ž i K.S.

Policija je pronašla otuđeni automobil koji je vraćen vlasniku.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta, Okružnom tužilaštvu Banjaluka biće dostavljen izvještaj protiv Z.B. i N.A. o počinjenim krivičnim djelima oduzimanje motornog vozila i sprečavanje dokazivanja.

SRNA