rudar prijedor-borac samac-rezultat (1)Rudar-Prijedor, poslije dva „vezana“ trijumfa u prvenstvu Prve lige Republike Srpske, u derbiju rivala koji su u samom vrhu tabele, gostovaće fočanskoj Sutjesci u večernjem terminu, pod reflektorima.

Među „rudarima sa Sane“ vlada pozitivna atmosfera.

Raduje činjenica da šef stručnog štaba Zlatko Jelisavac, izuzimajući odranije povrijeđenog Aleksandra Majdanca, može da računa na sve raspoložive snage.

-Idemo od utakmice do utakmice. Ono što je najbitnije pobijedili smo šamačkog Borca i „ovjerili“ pobjedu nad Slavijom iz Istočnog Sarajeva u Vojkovićima. Idemo rasterećeni, iako znamo da nas očekuje dosta teška utakmica protiv ekipe, koja ima dosta dobrih pojedinaca, prije svih Neđu Šuku, Nikolu Mojovića, Marka Mrguda i Nemanju i Radomira Drakula – priča Jelisavac.

Prijedorčani sa dozom samopouzdanja prvenstveno za cilj imaju da pruže svoj maksimum u želji da se nadigravaju, a u tom slučaju mogli bi se nadati ponovo pozitivnom ishodu.

-Kao treneru meni je najvažnije da momci odigraju u kontinuitetu i da taj nivo igre zadrže. Ima u igri i oscilacija, što je normalno za mlade igrače. Njih treba podržati, a, uz neophodno strpljenje, ukoliko bude kontinuiteta dobrih igara, verujem da će on dati i kvalitet, kako na kolektivnom planu, tako i „izbaciti“ nekog pojedinačno. Nadamo se da naš subotnji okršaj, s obzirom da su uslovi u Foči zadovoljavajući, može da bude odlična fudbalska predstava, a neka pobijedi bolja ekipa – naglasio je Jelisavac.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com