blanik kup-resic-markovicPrijedor će sutra (27.8.2016.) biti domaćin Jedanaestog Blanik kup-a „Prijedor 2016.“ i okupiće takmičare-jedriličare iz Australije, Poljske, Makedonije, Srbije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i BiH.

Ovo su jutros (26.8.206.), gostujući u Jutarnjem programu Radio-televizije Republike Srpske izjavili ministar uprave i lokalne samouprave RS Lejla Rešić, koja je ujedno i član Organizacionog odbora ove sportske manifestacije i Milan Marković, direktor Kupa.

Takođe su istkali da je sve spremno za sutrašnje takmičenje i podsjetili da je to jedino takvo takmičenje i u Srpskoj i u BiH.

„Od ove godine imamo još jednu lijepu vijest za sve takmičare i ljubitelje jedriličarstva a to je da će već od sutra u funkciji biti i nova pista na aerodromu na Urijama, koja je namjenjena upravo pilotima za što bezbjednije slijetanje“ rekla je Rešićeva, dodajući da je sve to skupa lijepa priča za grad na Sani.

Marković je istakao da su i svi ostali aspekti, sa stanovnovišta bezbjednog letenja zastupljeni te da uz dobre najavljene vremenske prilike i dobru pripremu očekuje uspješno takmičenje.

„Pozivamo sve Prijedorčane i građane iz ostalih dijelova Srpske da nam se sutra pridruže na aerodromu Urije, u Prijedoru, da se družimo i uživamo u ljepotama jedrilica“ poručili su danas ministrica Rešić i direktor Kupa Milan Marković.

Vladars.net