slavija-rudar prijedor (1)Sportski centar Vojkovići
Gledalaca: 300
Sudija: Miloš Gigović (Gradiška)

Slavija:
Kubura, M. Marković, G. Marković, Stepančev, Pušara, Konjhodžić, Radosavljević, Đorđević, Bjeloš, Milenković, Salković
Trener: Branislav Berjan

Rudar-Prijedor:
Petrović, Lajić, Burazor, Šakić, Davidović, Kovljen, Ćatić, Milinković, Jaćimović, Gavranović, Marić
Trener: Zlatko Jelisavac

slavija-rudar prijedor (2)Počela je derbi utakmica drugog kola Prve lige Republike u fudbalu. U Vojkovićima igraju Slavija i Rudar Prijedor. Već u petoj minuti Slavija ima odličnu priliku Sjajno je iz slobodnog udarca šutirao Duško Radosavljević, a golman gostiju Nemanja Petrović paradom iz rašlji loptu izbacio u korner.

U devetoj minuti Slavija je povela sa 1:0. Miloš Đorđević je prošao po desnoj strani i poslao prizmenu loptu u sredinu za Anela Salkovića koji je lagano posprema u mrežu.

Nakon toga uslijedio je period mirnije utakmice, a onda je Rudar izjednačio. Bojan Burazor se odlučio na šut sa dvadesetak metara, a lopta na putu do mreže pogađa Aleksandra Pušaru i mijenja pravac, te odsijeda u mreži Miloša Kubure.

slavija-rudar prijedor (3)Igra se 42. minut u Vojkovićima. I dalje je 1:1. Rudar imao još jednu priliku iz slobodnog udarca, ali je Miloš Kubura dobro intervenisao i uhvatio taj šut. U ovoj utakmici poprilično se gubi i glavni sudija meča, Miloš Gigović, iz Gradiške koji svojim čudnim odlukama iritira i jedne i druge. Zbog prigovora dobijaju kartone oba Markovića u Slaviji, i Goran i Marko. Rezultat su to loših odluka Miloša Gigovića.

Završeno je prvo poluvrijeme u Vojkovićima.

Sportdc.net
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com