zrk mira-pripreme kozara (1)Poslije uvodne faze priprema na Gradskom stadionu i sportskoj dvorani „Mladost“ u gradu na reci Sani, rukometašice prijedorske „Mire“, od ponedjeljka će boraviti sedam dana na Mrakovici.

Radeći tri puta dnevno nastaviće da se spremaju za naredno prvenstvo u Premijer ligi BiH, ali i prvo učešće ovog kluba u nekom evropskom takmičenju, pošto će ove jeseni nastupiti u Čelendž kupu, a to pravo su stekle (ne samo jednom) prošlosezonskim trećim mjestom na tabeli.

-Boravak na Kozari, već tradicionalan, pokazao se kao dobar vid vid visinskih priprema na planu sticanja kondicije i snage. Pluća ćemo pripremiti kvalitetnim planinskim vazduhom. Trčanje ćemo bazirati po stazicama, koje su napravljene u šumi, a nezaobilazan je svakako i rad na stepenicama. Od igračica koje konkurišu za prvu postavu neće sa nama biti Nevena Lukač, koja će, zbog porodičnih obaveza raditi po posebnom programu, kao ni Dragana Dojčinović, jer će se, kada završi sezonski rad u Hrvatskoj, priključiti ekipi u septembru – rekla je trener „Mire“ Ljubica Ivetić.

zrk mira-pripreme kozara (3)Dodala je da su sve rukometašice prošle sistematski lekarski pregled, zdravlje im je na zadoovljavajućem niovu, a nema povrijeđenih.

Na krajiškoj planinskoj ljepotici treniraće sljedeće igračice: Darjana Vukliš, Marija Gligorević, Dajana Rosić (golmani), Dunja Kunovac, Adrijana Damjanović, Šejla Kararić, Azra Bašanović, Dragana Mutić, Jelena Mutić, Duška Tintor, Tea Sladaković, Anja Suvajac, Jelena Torbica, Sanja Vukman, Milica Ćorić i Milica Veselinović.

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com