tekstilac-rudar prijedor-rezultatNa prvom od dva „vezana“ gostovanja na startu prvenstva Prve lige Republike Srpske Rudar-Prijedor je u Derventi poražen (0:2) od Tekstilac Korta.

U startnoj postavi bilo je čak sedam igrača do 21 godine, a na klupi šest, pa je na kraju, čini se, u konačnom ishodu ovog okršaja presudilo iskustvo domaćina.

U velikoj mjeri otežavajuća okolnost za „rudare sa Sane“ predstavljala je činjenica da su poslije pola sata igre ostali bez Aleksandra Vojnovića, koji je zbog drugog žutog kartona „pocrvenio“ i morao u svlačionicu.

-Sa igračem manje ne da smo bili ravnopravni, nego smo nadigrali rivala. Dao nam je, doduše, „evro-gol“ iz „odbijanca“ u rašlje, a sem toga gotovo da nam u prvom poluvremenu nije uputio udarac. U drugom dijelu igrali smo na polovini protivnika, imali smo i dvije polukontre, na kraju primili gol u sudijskoj nadoknadi -rekao je šef stručnog štaba Zlatko Jelisavac.

Ipak, strateg Prijedorčana, iako je rezultat bio negativan, ističe zadovoljstvo onim što su njegovi izabranici prikazali.

-Mladići su protiv Dervenćana, na čijoj strani je svakako bilo iskustvo, a sigurno je da imaju i kvalitet što su potvrdili trećim mjestom u prošloj sezoni, pružili dobru partiju. Zadovoljan sam njihovim odnosom i vjerujem da će se takvim pristupom vratiti ono što nisu uspeli ovoga puta da ostvare – dodao je Jelisavac.

Misli su već okrenute ka novom teškom ispitu, u Istočnom Sarajevu, gde će se Prijedorčani u sudaru donedavnih premijerligaša BiH, sastati sa Slavijom.

-Ovoj ekipi je potrebna pobjeda, a siguran sam da će tada igrati još bolje. Raspored nam ne ide na ruku, jer u prvih šest kola, četiri puta odmjeravaćemo snage na strani. Doduše ni naš teren nije na zavidnom nivou i ne bi valjalo da u prvom meču pred našim navijačima, kada dočekujemo šamačkog Borca, pritisak na momke bude veliki. Pokušaćemo, mada nam neće biti lako bez Vojnovića, da iznenadimo Slaviju – najavio je Jelisavac.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com