krajina-omarska-prijateljskaOmarska je ove godine nastupila na tradicionalnom dvodnevnom turniru šampiona, koji organizuje FK Krajina iz Banjaluke.

Žrijebom je odlučeno da se Omarska u polufinalu susretne sa domaćinom, ekipom Krajine, koja se takmiči u Područnoj ligi Banjaluka.

Susret je odigran po veoma teškim vremenskim uslovima, na temperaturi od preko 35 stepeni, pa fudbaleri nisu bili u mogućnosti da prikažu sva što znaju. Kompletna utakmica je odigrana u dosta laganom ritmu, fer i korektno. Na kraju je Omarska rutinski slavila.

Iz prvog poluvremena, treba izdvojiti dvije stopostotne prilike za Omarsku, ali su Rosić (glavom) i Panić (nogom) bili neprecizni iz idealnih situacija. Sa druge strane Krajina je imala takođe jednu odličnu šansu, ali je Begović bio siguran.

U drugom poluvremenu, napadači su bili precizniji. U 60. minutu Nišević Nemanja je fauliran u šesnaestercu, sudija Aleksić je pokazao na penal, a siguran izvođač je bio Romanić Dejan.

Posebno uzbudljivo je bilo u poslednjih 15 minuta, kada je domaćin krenuo na sve ili ništa, stvorio 4-5 opasnih situacija, ali je ostavio mnogo prostora pred svojim golom, što je Omarska koristila da uigranim akcijama ugrozi gol Krajine.

Jednu takvu akciju je u 84. minutu golom završio Zdjelar, rezantnim udarcem, malo iskosa sa desne strane. Dva minuta kasnije, nakon jednog centaršuta sa lijeve strane, Krecelj je šutirao glavom, golman Krajine kratko dobija loptu, ali samo do Vujkovića, koji postiže prvenac za Omarsku i postavlja konačnih 3:0.

Već danas, Omarska će od 18:00 časova u finalu turnira igrati sa BSK-om koji je sa 4-0 savladao FK Čelinac (novog člana regionalne lige).

Krajina – Omarska 0:3
Gledalaca: 50
Sudija: Aleksić (Banjaluka)
Strijelci: Romanić Dejan ‘60 (pen), Zdjelar ‘84, Vujković ‘86

Omarska:
Begović, Anđić, Nišević Dejan, Romanić Bojan, Nišević Nemanja, Romanić Dejan, Zdjelar, Rosić, Višić (Miljević Dušan), Vujković, Panić (Krecelj)

FK Omarska