kilometri prijateljstvaGrupa privrednika, ljubitelja biciklizma iz Sportskog društva „BAM.BI“ iz mjesta Trboje pored Kranja (Slovenija), svake godine na „dva točka“ prelazi određeni broj kilometara iz svoje u neke druge države.

Ove godine odabrali su da im jedna od destinacija koje će posjetiti bude i grad Prijedor, pa će voziti rutu dugačku oko 300 kilometara.

Udruženje građana “DON” je u svrhu njihovog dolaska preuzelo na sebe organizaciju humanitarno sportske manifestacije pod nazivom “Kilometri prijateljstva”.

don-kilometri prijateljstva (1)U susret ovoj manifestaciji održan je i sastanak radne grupe kojem su prisustvovali predstavnici UG „DON“ kao organizatora, zatim predstavnici Nacionalnog parka „Kozara“, Turističke organizacije grada Prijedora, Udruženja žena „Rudarka“ iz Ljubije, CJB Prijedor, Danilo Avramov i predstavnik biciklističkog kluba „Austronet-procycling” iz Prijedora.

Na sastanku su podijeljeni zadaci oko organizacije i pripreme dočeka i boravka učesnika kao i prezentacije grada Prijedora.

U cjelokupnoj organizaciji i implementaciji manifestacije učestvovaće volonteri LVS-a “DON” Prijedor.

Manifestacija se održava od 29. do 31.07.201.6 godine u Prijedoru i na Kozari.

UG „DON“ Prijedor

don-kilometri prijateljstva (2) don-kilometri prijateljstva (3)