glas-krkic-osvetaVrhovni sud Republike Srpske ukinuo je presudu banjalučkog Okružnog suda kojom je državljanin Norveške Zikrija Krkić oslobođen optužbi da je ubio Muharema Balića i Almira Redžića. Predmet je vraćen na novo suđenje. Ukinut je i osuđujući dio presude kojom je Krkiću izrečeno 10 mjeseci zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja i municije.

U Vrhovnom sudu su pojasnili da je ovakvo rješenje doneseno jer je analizom žalbe tužilaštva utvrđeno da neke činjenice treba ponovo ispitati.

Krkić je optužbi za dvostruko ubistvo oslobođen 8. septembra prošle godine u banjalučkom Okružnom sudu usljed nedostatka dokaza. Kazna od 10 mjeseci zatvora mu je izrečena jer je na tavanu porodične kuće svog oca u Trnopolju kod Prijedora držao veću količinu oružja i municije. U kaznu mu je tada uračunato vrijeme provedeno u pritvoru, tako da on nije ni išao u zatvor.

glas-krkic-presudaPrema optužnici, Krkić je Balića i Redžića iz Prijedora ubio hicima iz automatske puške 28. jula 2014. godine pola časa prije ponoći u kafe-baru “San” u Trnopolju. U njih je ispalio više od 10 metaka. Prethodno se pred kafe-bar “San” dovezao svojim “golfom 5”, u kojem je imao automatsku pušku, koju je nakon ubistva sakrio. Tijela ubijenih ujutro je pronašao vlasnik kafića Irfan Redžić, koji je čuo pucnjavu.

Krkić je u Trnopolju poznat po tome što je dovođen u vezu sa vehabijskim pokretom. Na jednom od ročišta tokom ranijeg suđenja supruga ubijenog Redžića Mina Bešlagić izjavila je da je Krkić vehabija i mudžahedin. Krkić tvrdi da mu je ovo dvostruko ubistvo namješteno. On je nakon oslobađajuće presude otišao u Norvešku. Imao je i državljanstvo BiH, ali ga se odrekao.

Glas Srpske