aleksandar jovicicDojučerašnji član Rudar-Prijedora Aleksandar Jovičić pronašao je novi, ovoga puta inostrani angažman.

Mladi Prijedorčanin koji je tokom prethodne sezone postao i standardni mladi reprezentativac BiH potpisao je juče trogodišnji ugovor sa ekipom Slaven Belupo iz Koprivnice, članom Prve hrvatske nogometne lige.

-Izuzetno sam zadovoljan što sam stigao u redove ekipe koja je u protekloj sezoni stigla do finala Kupa Hrvatske čime je još jednom pokazala da je među stabilnim prvoligašima. Već danas ću se priključiti pripremama svog novog kluba na Rogli u Sloveniji – rekao nam je Jovičić.

On je dodao da se nada kako će se brzo uklopiti u novi tim s obzirom da upravo Slaven Belupo duelom sa Inter-Zaprešićem 15.jula „otvara“ novu sezonu Prve HNL.

aleksandar jovicic u akciji-Svojim radom i zalaganjem na treninzima potrudiću se da što prije zaslužim povjerenje trenera Željka Kopića i potvrdim Koprivničanima da su napravili dobar potez kada su me doveli u svoj klub. Od nove sezone očekujem dodatnu fudbalsku afirmaciju a nadam se da ću pruženim igrama uskoro osigurati i mjesto na spisku „A“ selekcije BiH – istakao je mladi Prijedorčanin koji je u karijeri, osim matičnog Rudar-Prijedora, nastupao i za banjalučki Borac te Krupu iz Krupe na Vrbasu.

Jovičić je fudbaler koji igra na mjestu stopera, a tokom karijere se vrlo dobro snalazio i na pozicijama desnog i lijevog beka kao i zadnjeg veznog.

U protekloj sezoni u kojoj je Rudar-Prijedor ispao iz Premijer lige BiH, „Jova“, kako ga saigrači najčešće oslovljavaju, bio je uz golmana Kozića jedan od najboljih igrača, a to mu je donijelo i status standardnog mladog reprezentativca, gdje je u paru sa Sinišom Saničaninom činio neprelazan odbrambeni tandem, koji je sačuvao svoju mrežu netaknutom u duelima sa Engleskom, Kazahstanom i Azerbejdžanom.

sport1-zeljeznicar-rudar prijedor (1)-Svom nekadašnjem klubu Rudar-Prijedoru želim da se „izdigne“ iz trenutnih problema i uskoro se vrati na pravi put i ponovo postane premijerligaš jer to grad poput Prijedora sigurno zaslužuje – rekao je Aleksandar Jovičić.

Tekst i foto arhiva – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – sport1.ba