box-noc ratnika (1)Ljetna bašta Prijedor bila je domaćin još jedne bokserske večeri, ovoga puta pod nazivom „Noć ratnika“ (Warriors night) koju su organizovala braća Janjanin, Dražan, Slađan i Miloš.

Pred nekoliko stotina gledalaca održano je 10 bokserskih i jedan K1 meč.

U glavnoj borbi večeri Slađan Janjanin je tehničkim nokautom (prekidom u 4.rundi) savladao Karolja Lakatuša iz Mađarske.

Ovom pobjedom on je odbranio titule WBF interkontinental evropsku i balkansku.

-Zadovoljan sam svojom novom pobjedom protiv iskusnog Mađara. Lakatuš je pružio dobar otpor, ali sam pokazao da sam u ovom trenutku bolji protivnik i zasluženo sam slavio. Ukoliko se sve „kockice poklope“, moja naredna borba biće u Argentini, ponovo za jednu internacionalnu titulu. Sve ono što sam pokazao u proteklom periodu u borbama u Africi, Njemačkoj i Kanadi nije ostalo nezapaženo, tako da se nadam da je to još samo jedan novi stepenik u mojoj profi bokserskoj karijeri – rekao je Slađan poslije svoje pobjede.

box-noc ratnika (2)On se naročito zahvalio svojim prijateljima i sponzorima koji ga podržavaju i bez kojih bi bilo jako teško održati jednu ovakvu sportsku manifestaciju.

-Hvala Miši Šormazu i njegovoj Benzinskoj pumpi „Limikom“ koji me već dugo prate kao i Gradskoj upravi Prijedor i gradonačelniku Marku Paviću. Ne smijem zaboraviti ni Pivnicu „Zlatna krigla“, Niskogradnju Marjanović, Halida Muslimovića i njegov hotel „Staccato“ te hotel „Monument“ na Kozari koji su bili velika podrška u organizaciji – dodao je srednji od braće Janjanin.

Dražan Janjanin je slavio protiv Josipa Jelušića iz Hrvatske tehničkim nokautom (prekidom u 2.rundi), dok je Miloš Janjanin bio bolji od Lazara Miroslava iz Srbije takođe tehničkim nokautom (prekidom u 1.rundi).

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

box-noc ratnika (3) box-noc ratnika (13) box-noc ratnika (14) box-noc ratnika (6) box-noc ratnika (9) box-noc ratnika (12) box-noc ratnika (4) box-noc ratnika (5) box-noc ratnika (7) box-noc ratnika (8) box-noc ratnika (10) box-noc ratnika (11)