sportdc-komitet-rudar prijedorZlatko Jelisavac ostaje šef stručnog štaba Rudar-Prijedora, dok Stojan Janjetović više neće biti sportski direktor prvoligaša Republike Srpske, jedan od zaključaka donesenih na prvoj sjednici Komiteta za hitna pitanja koji je preuzeo rukovođenje klubom zbog blokade u radu Upravnog odbora.

Komitet za hitna pitanja Fudbalskog kluba Rudar-Prijedor je na današnjem sastanku donio sljedeće zaključke:

1.Analiza trenutne finansijske situacije u klubu i preuzimanje dokumentacije potrebne za analizu iste, zadužuje se generalni direktor kluba Vukašin Đaković, rok sedam dana;

2.Za šefa stručnog štaba imenovan je Zlatko Jelisavac, odnosno sa istim se nastavlja saradnja, a on je dužan da Komitetu već sutra, na drugoj sjednici, iznese način i plan rada za naredni period. Takođe, šefu stručnog štaba daju se odriješene ruke u selektiranju igračkog kadra, a on će ove poslove obavljati zajedno s Komitetom i generalnim direktorom.

3.Komitet za hitna pitanja neće opteretiti nijednu narednu upravu sa dodatnim ugovorima prema zaposlenim u administraciji zbog maksimalnih mogućih ušteda. Tako će poslove sekretara kluba obavljati dosadašnji sekretar omladinskog pogona Veljko Janjetović, a na “usluge” dosadašnjeg sportskog direktora Stojana Janjetovića ovaj Komitet ne računa.

4.Komitet se obavezuje da će njegove aktivnosti biti transparentne i u svakom trenutku dostupne sredstvima javnog informisanja, te da će o svim bitnijim dešavanjima u klubu obavještavati i predsjednika Skupštine FK Rudar-Prijedor Ognjena Hrnjaka i predsjednika UO u tehničkom mandatu Branislava Rokvića. Takođe, Komitet će u narednom periodu obaviti razgovore i sa navijačkom grupom jer zajednički cilj je što bolja i ranija konsolidacija kluba.

Sportdc.net