pavic nije kandidat za gradonacelnika (2)Predsjednik Demokratskog narodnog saveza i gradonačelnik Prijedora Marko Pavić izjavio je danas da su ga isključivo lični i porodični razlozi rukovodili u donošenju odluke da se više ne kandiduje za dužnost gradonačelnika Prijedora.

“Mnogi postavljaju pitanje zašto to. Kada bih sportski odgovarao, onda bih rekao da je najvrednije na vrhuncu nekog uspjeha se povući, a ja se povlačim kada grad Prijedor izuzetno dobro funkcioniše i kada smo jedna od najstabilnijih opština u Republici Srpskoj i BiH”, rekao je Pavić na konferenciji za novinare u Prijedoru.

On je naveo da je prema koalicionom sporazumu DNS dobio kandidata za gradonačelnika Prijedora i da je on predložio Milenka Đakovića koji je već osam godina njegov zamjenik, što je gradski odbor i prihvatio.

“Ja sam dosad imao bar dvojicu ili više protivkandidata. Sada DNS, SNSD i SP idu zajedno i mislim da će vrlo lako osvojiti izbore za gradonačelnika u Prijedoru. Cijenio sam da je to najpovoljniji trenutak da se ja povučem i omogućim drugim ljudima da dođu na tu funkciju”, dodao je Pavić.

pavic nije kandidat za gradonacelnika (1)Pavić je na izborima 2008. godine osvojio 46,81 odsto glasova, a 2012. godine 50,28 odsto, odnosno više nego kandidati SNSD-a i SDS-a zajedno.

“Svi moji razlozi su lični. Dugo sam na toj funkciji. Dugo radim. Želim se malo vratiti svojoj porodici i vratiti bar mali dio onoga što sam im oduzeo ovih 45 godina radeći. Ja ostajem u timu DNS-a, u timu Prijedora. I dalje ću raditi i pomagati svojim mlađim kolegama tako da ne očekujem bilo kakve drastične promjene u našem gradu”, naveo je Pavić.

On je istakao da želi da Prijedor ostane stabilan i čvrst grad, da međunacionalni odnosi i dalje budu dobri, da politička klima bude dobra i da skupština funkciniše kao i do sada.

“Ukoliko bude trebalo pomoći da se sve to održi, ja ću biti spreman, ali nisam više spreman da ja nosim tu funkciju. Mnogi su me u ovih par dana pitali i ubjeđivali da se predomislim. Lični razlozi su toliko jaki, a lični razlozi su samo porodica i ništa više, i moja prezasićenost radom”, naglasio je Pavić.

Prema njegovim riječima, mnogi se pitaju da li je bolestan.

pavic nije kandidat za gradonacelnika (3)“Nisam bolestan, zdrav sam i tek sad mislim da ću biti zdrav kad se riješim ove funkcije, jer ću se malo odmoriti i, hvala Bogu, zdravlje me jako dobro služi”, rekao je Pavić.

On je dodao da mnogi pokušvaju razlog naći u nekim možda konfliktima s nekim.

“Nema ni tih razloga, jer vi znate da sam ja i predsjednik stranke. Nema ni toga, nema ništa izuzev objektivnih ljudskih i mojih ličnih razloga”, zaključio je Pavić.

On je dodao da je njegov najveći ponos lokalpatriotizam jer nikad nije napuštao Prijedor, da je i u ratu i kad je bio na drugim funkcijama uvijek bio u Prijedoru, te da nema za čim da žali jer nikad nije ni planirao stvari koje se nisu mogle realizovati.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

dnspd-gradski odbor-djakovic kandidat (1)