avaz-kahrimanovici-osumnjiceniPripadnici Centra javne bezbjednosti Prijedor intenzivno tragaju za lopovima koji su iz kuće Šabana (81) i Azemine (76) Kahrimanović, mještana Trnopolja kod Prijedora, odnijeli oko 35.000 maraka i zlatni nakit.

Nosili rukavice

Saznajemo da je privedeno i saslušano više osoba kojim je, prema riječima Marije Matić, portparola CJB Prijedor, provjeravan alibi.

Pojačano je i prisustvo policije u Trnopolju tokom noćnih sati, a nezvanično saznajemo da se sužava krug osumnjičenih i uskoro se očekuje da će počinioci ovog krivičnog djela biti identificirani iako su tokom pljačke nosili rukavice i u kući nisu ostavili tragove.

Životna ušteđevina

Ono što plaši Kahrimanoviće jeste mogućnost da će oni koji su ih pokrali u međuvremenu potrošiti njihovu teškom mukom stečenu životnu ušteđevinu, poput lopova koji su prije dvije godine poharali jednu kuću u Omarskoj kod Prijedora i iz nje odnijeli 18.000 maraka.

Kad su uhapšeni lopovi iz Omarske, a od pljačke do privođenja prošla su samo dva dana, kod sebe nisu imali ni marke.

Kahrimanovići su opljačkani u srijedu u kasnim večernjim satima. Lopovi su iskoristili trenutak dok nana i dedo bili na teravih-namazu u mjesnoj džamiji, koja je samo pedesetak metara udaljena od njihove kuće, te im odnijeli ušteđevinu koju je ovaj bračni par sakupljao u posljednjih 30 godina.

Dnevni avaz