starcevic-hoostTrener KBS Rudar Božo Starčević učestvovao je na seminaru kod Ernesta Hoosta, jednog od najboljih kick boxera u istoriji ovog sporta, u gradu San Giorgio in Bosco – Italija.

Božo Starčević je prisustvovao ovom, kako je rekao velikom događaju.

Ernesto Hoost, poznat pod nadimkom Mr. Perfect, odradio je dvodnevni seminar u organizaciji Team Canova na kom je odlično raspoloženi i skromni Holanđanin prenio dio svog velikog iskustva, pokazavši da je holandska škola kick boxa i dalje na prvom mjestu u svijetu.

Božo Starčević je rođen 07.01.1957. godine u Prijedoru. Kao takmičar i trener bavi se karateom i kik boksom više od 38 godina. Pionir je jugoslovenskog, BiH i RS kik boksa. U svojoj sportskoj karijeri uknjižio je 400 borbi u karateu i oko 100 mečeva u ringu. Bio je šampion Jugoslavije u kik boksu 4 godine i šampion Austrije 3 godine. Otvorio je preko deset sekcija karatea i kik boksa. Dugo godina je takmičar i trener u Italiji. Osvajač je većeg broja medalja sa svjetskih i evropskih prvenstava. Nosilac je crnog pojasa (3. stepena) u karateu. Kao uspješan trener je angažovan u radu reprezentativnih selekcija. Trener je i stručni saradnik u Klubu borilačkih sportova „Rudar“ i jedan od osnivača kluba.

KBS „Rudar“ Prijedor