konferencija beba 2015 (5)Tradicionalna vidovdanska konferencija beba, koju grad Prijedor organizuje osmi put, biće održana u utorak, 28. juna, najavila je danas načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti grada Prijedora LJiljana Babić.

“I ove godine manifestaciju organizujemo kako smo to činili i prethodnih godina, a uz skromnu podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, što neće umanjiti njen kvalitet”, rekla je Babićeva novinarima u Prijedoru.

Ona je naglasila da je cilj manifestacije upoznavanje javnosti sa nepovoljnom demografskom slikom u Republici Srpskoj i problemom nedovoljnog rađanja koji je vidljiv i u Prijedoru.

srna-konferencija beba 2016-najava“Pozivamo sve one koji se do sada nisu uključili u ovu plemenitu akciju, da to učine i da doprinesu promovisanju rađanja i odgovornog roditeljstva u svojoj lokalnoj zajednici”, poručila je Babićeva, podsjećajući da Gradska uprava uz pomoć prijatelja manifestacije i donatora priprema mnogobrojne poklone za najmlađe sugrađane.

Ona je dodala da će, osim prigodnog programa na malom gradskom trgu, gradonačelnik Prijedora Marko Pavić darivati bebe rođene na Dan grada, 16. maja, potom najmlađu i najstariju bebu, te bebu sa najviše braće i sestara, a sutradan i bebe koje budu rođene na Vidovdan.

Registracija beba učesnica konferencije počinje u 8.30 časova, gdje će roditelji moći da prijave bebe rođene od 29. juna prošle godine do dana konferencije.

SRNA

konferencija beba 2015 (9)