petrovdanski padobranski kup 2015-otvaranje (2)Petrovdanski padobranski kup u Prijedoru će biti održan 2. i 3. jula, najavljeno je danas nakon sjednice Organizacionog odbora ove manifestacije.

Direktor kupa Zoran Sredić najavio je da će na 21. kupu učestvovati padobranska elita od 12 ekipa sa oko 60 padobranaca, vrhunskih skakača iz više zemalja.

“Kup je od 2010. godine uvršten u zvanični kalendar svjetske Vazduhoplovne asocijacije, a samo takmičenje odvija se po strogim FAI pravilima tako da se naš kup po tome ne razlikuje od bilo koje druge svjetske padobranske manifestacije”, naveo je Sredić.

Predstavnik Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske Milan Adamović najavio je da će ovo ministarstvo, kao i prethodnih godina, podržati ovaj brend Republike Srpske koji podstiče razvoj vazduhoplovnog sporta u Republici Srpskoj.

Svečano otvaranje 21. Petrovdanskog padobranskog kupa najavljeno je za subotu, 2. jula, u podne na aerodromu Urije, a proglašenje pobjednika za nedjelju, 3. jula, oko 16.00 časova.

Organizator kupa je Aero-klub “Prijedor”, a pokrovitelji grad Prijedor i Ministarstvo porodice omladine i sporta Srspke.

SRNA

srna-petrovdanski padobranski kup-organizacioni odbor petrovdanski padobranski kup 2014-prvi dan (4)