kk prijedor-april 2016Veliki korak napravili su košarkaši Prijedora ka tituli šampiona Prve lige Republike Srpske, pošto su nedjeljnom pobjedom u Banjaluci protiv Studenta od 57:54 poveli sa 2:1 u finalnoj seriji plej-ofa.

-I treća utakmica je kao i prethodne bila intenzivna. Dobro smo je otvorili, potom u drugoj četvrtini našim greškama dozvolili rivalu da na poluvrijeme ode sa prednošću od šest poena. U trećem periodu smo se trgli, bili agresivni i uspjeli kroz neke skokove u napadu da materijalizujemo i preokrenemo utakmicu u našu korist. Četvrta četvrtina donijela je dominantne odbrane na obje strane, bili smo spretniji i sretniji u „penal“ završnici i na kraju zasluženo slavili – priča trener Prijedorčana Danilo Palalić.

Ekipa kluba sa imenom grada na rijeci Sani odavno već zaslužuje sve pohvale za ono što je tokom ove sezone ostvarila.

prijedor-sutjeska-polufinale prvi mec (1)Činila je to bez veće pompe, možda, kao najbolja ilustracija skromnosti momaka govori podatak da su se znali „sklupčati“ u kombiju, krenuti put Hercegovine na megdan ekipi HEO, ostati dostojanstveni u u brojnim pobjedama, ali i ponekom porazu.

Tada se činilo da bi drugi posustali, „pali“, a oni su se poput „feniksa“ dizali i bili još bolji.

-Čestitam svojim igačima, već po ko zna koji put. Ponosan sam što ih vodim, što su na najljepši način predstavljali svoj grad. Krasili su ih sve ovo vrijeme želja, volja, požrtvovanost. Sada moramo sve da zaboravimo, fokusiramo se na ono što nas čeka – nastavlja strateg, čiji su vizija i košarkaški pogledi posljednjih godina stremili ka onome dokle se stiglo.

prijedor-kozara (4)Naime, njegovim izabranicima pruža se prilika da ukoliko u srijedu uveče u susretu koji u sportskoj dvorani „Mladost“ počinje od 19 časova, trijumfuju, proslave istorijski uspijeh – plasman u Ligu BiH.

Nema sumnje, bez obzira na rezultat, biće to još jedna istinska „poslastica“ za poklonike „kraljice igara“.

-Moramo biti maksimalno koncentrisani na ono što nas čeka. Imamo dvije „meč-lopte“. Trebaju nam mir, strpljenje, „hladna“ glava i „vrelo“ srce. Umorni smo, ali umorni su i „studenti“. Nema vremena za kukanje, nego da stisnemo zube do kraja. Daćemo sve od sebe da odigramo najbolje što možemo u ovom trenutku. Pozivam Prijedorčane da dođu u što većem broju na tribine, navijaju fer i korektno i budu naš „šesti igrač“ – naglasio je Palalić.

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

prijedor-slavija (3) prijedor-slavija (4) prijedor-student-finale-2mec (1)