rudar prijedor-velez-izvjestaj (11)Fudbaleri Rudar-Prijedora, poslije jedne sezone (ukupno šeste) u Premijer ligi BiH, zauzevši 14.mjesto sa 25 osvojenih bodova, ponovo će od naredne jeseni igrati u Prvoj ligi Republike Srpske.

Zajedničkim ručkom, oprostili su se od obaveza prema treninzima do početka jula, kada bi šef stručnog štaba „rudara sa Sane“ Zlatko Jelisavac ponovo trebao da okupi one koji ostanu i, eventualno, dođu, i obavi prozivku pvotimaca.

-Uslijediće analiza ostvarenogna Upravnom odboru, ali smatram da smo, iako nismo izborili opstanak, ispunili najavljene ciljeve. Afirmisali smo većinu igrača sa ove regije, a uz kontinuitet dobrih partija, bez većih oscilacija, izuzimajući jedino slabije izdanje protiv zvorničke Drine, klubu smo donijeli imidž poštenja. Do 1.juna biće obavljeni razgovori sa svim momcima, gdje će se vidjeti i njihovi planovi, a predsjednik Branislav Rokvić najavio je da se neće praviti nikom problemi ko želi karijeru da nastavi u nekoj premijerligaškoj sredini – istakao je Jelisavac.

Vrijedi napomenuti da je orijentacija Uprave prilikom dovođenja Jelisavca bila povjerenje na duže staze.

Zanimljivo je da je od trenera Rudar-Prijedora iz regije u posljednoj deceniji do sada, računajući sve utakmice, sjedio na klupi u 30 mečeva.

Nadmašio je tako Zorana Bujića, koji je, iako je i „uskakao“ prije imenovanja za šefa struke prvog tima u zvaničnim i nezvaničnim okršajima bio trener prvog tima na 29 susreta.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com