rudar prijedor-slavija-izvjestaj (1)Na drugom „vezanom“ gostovanju u premijerligaškoj konkurenciji BiH Rudar-Prijedor u duelu rivala iz Republike Srpske odmjeriće danas od 16:30 časova u Istočnom Sarajevu snage sa ekipom Slavije.

-Očekujemo tešku utakmicu, jer je sa psihološke strane bitna i za Slaviju, s obzirom da ukoliko ne ostvari pozitivan rezultat ulazi u krizu rezultata i slijedi joj grčevita borba za opstanak. Mi smo svoje šanse za opstanak sveli na minimum i u domenu teorije, ali bez obzira na tu poziciju idemo da se nadigravamo i pokušamo da ostvarimo što bolji rezultat. Nadam se da će momci pokazati odnos prema igri, kao u posljednjim utakmicama, iako je rezultat izostao – rekao je šef stručnog štaba Zlatko Jelisavac.

U redovima „rudara sa Sane“ neće biti Petra Bogdanovića, koji ima zdravstvenih problema (upala vilice), dok su kazne zbog kartona odradili Vedran Kantar i Borisav Erić.

-Igraćemo do kraja prvenstva pošteno. Trudićemo se da i u Istočnom Sarajevu pružimo maksimum zalaganja, kako bi ostali neporaženi – naglasio je standardni prvotimac, „štoper“ Prijedorčana Nemanja Pekija.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com