jelen kup grada prijedora-brzi-brdo (1)Na startu „Jelen“ Kupa grada Prijedora u Busnovima, član Četvrte lige FSP Prijedor, dvostruki finalista u posljednja dva takmičenja, zasluženo je savladao regionalnog ligaša Republike Srpske iz Hambarina, koji je osvojio pobjednički pehar 2014.godine, Brzi: Brdo 3:1.

Početak nije najavljivao takav ishod, jer su prvi zaprijetili gosti u 12.minuti, kada je Asmir Brkić tukao sa desne strane, ali je golman Uroš Jugović uspio da zaustavi šut.

Pet minuta kasnije na suprotnoj strani Lazar Krneta je iz slobodnog udarca sa oko 20 metara oštro tukao, a mladi Adnan Čaušević, koji je zauzeo mjesto među stativama, a kapiten Jadranko Vidović u napadu, odbio i potom uhvatio loptu.

jelen kup grada prijedora-brzi-brdo (2)U 31.minutu Slaviša Lopar je iskoristio nepažnju Armina Mešića, „prošao“ po lijevoj strani, zaobišao i Čauševića, koji mu je krenuo u susret, a potom ubacio loptu na „peterac“, koju je Danijel Bilbija lako poslao u mrežu za 1:0.

Dva minuta ksnije Bilbija je ponovo sam pred Čauševićem, koji je izbacio loptu u korner.

Neugodnim udarcem pod prečku pokušao je da ga direktno iz ugla iznenadi Dejan Topić, ipak, nije uspio, a u još jednom nabacivanju kasne domaći igrači da zatresu mrežu.

Ipak, u 40.minuti, loptu upućenu iz auta sa lijeve strane, Bilbija je poslao na pravo mjesto u donji lijevi ugao protivničkog gola za 2:0.

jelen kup grada prijedora-brzi-brdo (3)Tek što je počelo drugo poluvrijeme neoprezan je bio Jugović, kojem je nekako loptu koja je ispala iz naručja ukrao Edis Duraković, ali nije uspio da pogodi cilj.

Ipak, u 49.minuti Brkić je krunisao na najljepši način akciju svog tima i iskosa sa desne strane u šesnaestercu poslao je po sredini gola „kroz uši“ Jugovića za 2:1.

Iako se činilo da će u susretu, koji je dobio na težini i samom činjenicom da je ulogu prvog pomoćnog sudije obavljao Sreten Udovičić, djelilac pravde sa znakom FIFE, izabranici trenera Amira Kaltaka, koji je bio nezadovoljan njihovim izdanjem, možda, i napraviti preokret, to se nije dogodilo.

jelen kup grada prijedora-brzi-brdo (4)Imali su inicijativu, ali su momci Dragutina Mikanovića bili opasniji.

U 61.minuti kapiten Dejan Tubić glavom iz blizine šalje loptu u naručje Čauševića, ali je Lopar u 70.minuti sa druge stative, poslije sentaršuta upravo Tubića, takođe glavom pogodio za konačnih 3:1.

Dvostrukom strijelcu, Bibliji, kao najboljem akteru utakmice, predsjednik Gradskog fudbalskog saveza Prijedor Slaviša Kralj uručio je poklon „Sport visiona“, jer u želji da se fudbaleri motivišu i da se nivo ovog nadmetanja podigne na najviši nivo, organizator je u svakom okršaju predvidio nagrade najistaknutijim pojedincima.

Kup Grada Prijedora – 1.kolo
FK Brzi (Busnovi): OFK Brdo (Hambarine) 3:1(2:0)

Busnovi
Stadion FK Brzi
Gledalaca: 50
Sudija: Milan Basrak (Prijedor) 8
Strijelci: Bilbija u 31. i 40. i Lopar u 70. za Brzi, a Brkić u 49.minuti za OFK Brdo
Žuti kartoni: Đuričić (Brzi), Merdanović (OFK Brdo)

BRZI:
Jugović 6,5, Inđić 6,5, Vujičić 6,5 (od 85. Klajić -), Čanković 7, Krneta 7, Topić 7,5, Radić 7, Đuričić 7 (od 82. Kozić -), Bilbija 8, Lopar 8, Tubić 7,5 (od 88. Stanojčić -)

OFK BRDO:
Čaušević 6,5, Međić 6, Harambašić 6,5, Karupović 6, Pašić 6, Subašić 6 (od 55. H.Kaltak 7), Brkić 7,5, Duraković 6 (od 55. Merdanović 6,5), Vidović 65,, Ibričić 6,5, Ljeljak 7

Igrač utakmice: Danijel Bilbija (Brzi)

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

jelen kup grada prijedora-brzi-brdo (5) jelen kup grada prijedora-brzi-brdo (6) jelen kup grada prijedora-brzi-brdo (7) jelen kup grada prijedora-brzi-brdo (8) jelen kup grada prijedora-brzi-brdo (9) jelen kup grada prijedora-brzi-brdo (10) jelen kup grada prijedora-brzi-brdo (11) jelen kup grada prijedora-brzi-brdo (12)