expressmag-halidu pozliloHalid Muslimović je nedavno pjevao u prepunoj dvorani u Štuttgartu zajedno sa Viki Miljković.

Iako je u njihovoj blizini gostovalo još nekoliko pjevača iz Srbije, to nikako nije uticalo na posjetu jer je njihov zajednički koncert bio daleko posjećeniji od ostalih.

Tokom koncerta, prema „Expressovom” izvoru, Halid se nekoliko puta žalio na zdravstvene tegobe. Nakon prvog dijela nastupa zamolio je organizatore da mu obezbjede prostoriju u kojoj nema nikoga jer mu je potrebna tišina kako bi se odmorio. Vidjevši da je vrag odnio šalu, tek nakon skoro sat vremena Muslimović je popio lijekove koje bi inače trebao redovno koristiti zbog visokog pritiska.

Bez obzira na te probleme Muslimović je krajnje profesionalno završio koncert i odmah se zaputio prema hotelu.

Inače, u posljednjih nekoliko mjeseci Halid se često žalio na slične probleme. I za vrijeme turneje po Australiji imao je srčanih problema zbog čega je završio i u bolnici. U jednom razgovoru za naš magazin kazao je kako mu se često zakomplicira stanje ali njegovom krivicom jer se ne pridržava liječničkih savjeta. Svaki put kada redovno ne koristi terapiju dešavaju mu se slične situacije.

Pored dosta nastupa koje ima širom Evrope, Halid je u posljednje vrijeme preokupiran obavezama u šouu „Tvoje lice zvuči poznato”. Dugotrajne pripreme za nastup pa i snimanja doprinijeli su i posljednjim poteškoćama sa pritiskom ovog Prijedorčanina.

Express Magazin