rudar prijedor-slavija-izvjestaj (6)Spisak koji je objavio selektor fudbalske U-21 reprezentacije BiH Darko Nestorović, ponovo je potvrdio da iz Prijedora dolaze talentovani fudbaleri.

Već standardni članovi ove selekcije su trojica mladića koji su prošli mlađe kategorije premijerligaša iz Prijedora.

Na spisku se nalaze prvotimac Rudar-Prijedora Aleksandar Jovičić, igrač Mladosti iz Lučana (Srbija) Siniša Saničanin te fudbaler banjalučkog Borca Ajdin Redžić.

Dvadesetogodišnji “štoper” Prijedorčana ističe da je sretan što se ponovo našao na spisku selektora.

-Jako sam zadovoljan što sam svojim igrama u prethodne dvije kvalifikacione utakmice kao i na mečevima Premijer lige BiH, ponovo zadobio povjerenje selektora Nestorovića. Daću sve od sebe, kao i do sada, da svojim igračkim kvalitetima opravdam poziv – rekao je Aleksandar Jovičić.

rudar prijedor-podgrmec-foto (5)Slična razmišljanja dijeli i njegov reprezentativni partner u posljednjoj liniji odbrane.

-Drago mi je da sam i dalje na spisku mlade selekcije BiH jer to znači da me selektor prati i u Mladosti i da je zadovoljan mojim igrama u novoj sredini – potvrdio nam je iz Lučana Siniša Saničanin.

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, 25. marta gostuje u Astani gdje će odmjeriti snage sa odgovarajućom selekcijom Kazahstana.

Na spisku selektora Darka Nestorovića nalaze se ovi igrači: Kenan Pirić (Sloboda), Goran Karačić (Zrinjski), Kerim Memija (Željezničar), Eldar Čivić (Slovacko, Češka Republika), Siniša Saničanin (Mladost Lučani, Srbija), Aleksandar Jovičić (Rudar Prijedor), Miloš Šatara (Mladost Lučani, Srbija), Amir Hadžiahmetović (Konyaspor, Turska), Damir Sadiković (Željezničar), Ajdin Redžić (Borac), Armin Ćerimagić (Gornik Zabrze, Poljska), Marin Popović (Čelik), Ćazim Suljić (Saint-Etienne, Francuska), Deni Milošević (Waasland-Beveren, Belgija), Miljan Govedarica (Sloboda), Riad Bajić (Konyaspor, Turska), Armin Hodžić (Dinamo Zagreb, Hrvatska), Amer Gojak (Dinamo Zagreb, Hrvatska).

Okupljanje mladih reprezentativaca predviđeno je za nedjelju, 20. mart, u hotelu „Park“ u Vogošći.

Tekst i foto arhiva – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

ajdin redzic u akciji